Ga naar de inhoud

Weerzien met Thibaut Vervoort mondt uit in thriller voor Team Antwerp

 za 13 mei 2023 09:20
Thibaut Vervoort
Thibaut Vervoort (de tweede van rechts) speelt niet langer voor Team Antwerp, wel voor de Chinese ploeg Futian.

Op het Challenger-toernooi in Shenzhen (Chn) heeft 3x3-ploeg Team Antwerp een eerste keer ex-speler Thibaut Vervoort in de ogen gekeken. De Belgische basketbalvedette won nipt met zijn Chinese ploeg Futian: 17-16.

Begin dit jaar liet sterkhouder Thibaut Vervoort weten dat hij Team Antwerp verlaat voor een avontuur in China. Vanochtend ontmoette de Belgische international zijn voormalige ploegmaats een eerste keer op het Challenger-toernooi in Shenzhen.

 

Vervoort - of Must See TV in het circuit - liet van zich horen voor zijn nieuw thuispubliek. De sluipschutter was goed voor de helft van de punten: hij maakte er 9 voor Futian.

 

Bij Team Antwerp nam Dennis Donkor zijn rol knap over. Met 11 punten kroonde de voormalige speler van de Antwerp Giants zich tot topscorer van de match.

 

Antwerp was lang op achtervolgen aangewezen in Shenzhen. Het keek tegen een kloof van 4 punten aan, tot het in de slotfase langszij kwam (14-14).

 

Uitgerekend Vervoort zette de Chinezen weer op voorsprong. Met zijn specialiteit, een afstandsschot, maakte de Belgische topper er 16-14 van voor Futian.

 

Donkor zette 2 vrijworpen om voor 16-16, maar in de slotseconden dribbelde een ploegmaat van Vervoort zich naar de korf: 17-16.

 

Vervoort genoot met volle teugen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Team Antwerp was het toernooi in Shenzhen er een van korte duur. Na de nederlaag tegen de Chinezen verloor het ook van Parijs: 15-17.

Zo konden de Belgen geen revanche nemen voor de verloren partij om brons op het WK in Antwerpen vorig jaar: na een spannend duel op het scherp van de snee werd het toen 17-18. Team Parijs is zo goed als de Franse nationale ploeg.

Bryan De Valck, Nick Celis, Caspar Augustijnen en Dennis Donkor
Team Antwerp in Shenzhen met Bryan De Valck, Nick Celis, Caspar Augustijnen en Dennis Donkor.
Gerelateerd: