Ga naar de inhoud

Kylian Hazard: "De goesting is groot, RWDM wacht al lang op deze promotie"

 za 13 mei 2023 09:47
SK Beveren volgt op 1 punt en speelt thuis tegen Club NXT.
Als Kylian Hazard vanavond met RWDM thuis RSCA Futures klopt, mag het naar eerste klasse.

Vanavond valt de beslissing in de titelstrijd in 1B. RWDM heeft zijn lot volledig in eigen handen. Als het de derby tegen de Futures van Anderlecht wint, dan promoveert de Brusselse club naar de hoogste afdeling. Kylian Hazard, een van de smaakmakers van RWDM in de play-offs, voelt dat het gaat gebeuren. 

Kylian Hazard oogt speels en ontspannen op de online persconferentie van RWDM.  Onderuitgezakt, voetjes op tafel... de gelijkenis met oudere broer Eden is treffend. Maar ook de ambitie.

 

"Er is veel goesting in de groep. We wachten er al lang op, zeker omdat we vorig jaar op een haar na de promotie misten in de beslissende matchen tegen Seraing. Zaterdag is het opnieuw van dattum, een laatste horde, een laatste finale."

 

Oké, in voetbal is alles mogelijk, maar in de derby tegen de Futures van Anderlecht mag en kan het toch niet meer mislopen.

Een derby is het in de hoofden van de supporters misschien. Er staat wel Anderlecht op hun shirt, maar het zijn wel de kinderen van Anderlecht

Kylian Hazard, RWDM

"Een derby is het in de hoofden van de supporters misschien. Er staat wel Anderlecht op hun shirt, maar het zijn wel de kinderen van Anderlecht", grapt Hazard.


In z'n tweede seizoen bij RWDM kijkt Kylian er al naar uit om te promoveren en opnieuw in 1A te spelen. "We verdienen het! Ik heb er zin in en met mij ook onze vele supporters."

 

"We kijken uit naar de sfeer in de eerste klasse en vooral naar de kans om grote wedstrijden te spelen tegen sterke tegenstanders." 

Kylian Hazard (links) oogt super ontspannen op de online persconferentie
Kylian Hazard (links) oogt super ontspannen op de online persconferentie.

"Ik weet dat ik in 1A mijn plaats heb"

Sinds het begin van de promotieplay-offs in de Challenger Pro League is de jongere broer van Eden en Thorgan on fire.  In de afgelopen 9 wedstrijden scoorde hij 6 keer en deelde hij 7 assists uit.

 

"Op dit moment loopt alles wel lekker. Ik volg goed de aanwijzingen en raad van de trainer op en dat loont."

 

"Maar dat wordt ook van mij verwacht", lacht Kylian. "Afhaken en de bal opvragen
als er niet genoeg ruimte is, of omgekeerd: de diepte opzoeken als er daar mogelijkheden liggen."

Zelf heb ik  nooit aan mijn eigen capaciteiten getwijfeld. Zij die dat wel doen, moeten zelf maar eens proberen om beter te doen dan ik

Kylian Hazard, RWDM

Voor Hazard, die nog onder contract ligt tot 2024 bij de Brusselaars, is het wel een seizoen geweest met ups en downs. "Ik ben eigenlijk heel het reguliere seizoen van  weinig tot geen nut geweest voor het team." (lacht)

 

"Het begin van m'n seizoen was op zich niet zo slecht, maar ik was niet de bepalende speler die men verwachtte", antwoordt hij eerlijk. "Ik raakte geblesseerd en had veel moeite om terug in vorm te geraken. Maar nu het om de knikkers gaat, ben ik op de afspraak en dat is wat telt."

 

En ook enige branie is de telg uit de Hazard-familie niet vreemd: “Ik weet dat ik in 1A zeker m’n plaats heb. Ik heb nooit aan mijn eigen capaciteiten getwijfeld. Zij die dat wel doen, moeten zelf maar eens proberen om beter te doen dan ik.”