Topteam Ub houdt Team Antwerp van de WorldTour-eindzege in Japan

 zo 30 april 2023 10:45

Antwerp TOPdesk is het WorldTour-seizoen 3x3 begonnen met een tweede plaats in Utsunomiya (Japan). Verliezen tegen titelverdediger en nummer een van de wereld Ub was geen schande. Zeker niet voor een ploeg die dit seizoen een serieuze gedaanteverandering heeft ondergaan.

Ub - Antwerp (finale): 21-11

Zoals te verwachten viel was de finale tegen Ub andere koek dan de kwart- en halve finale voor Antwerp TOPdesk.

 

Het best gerangschikte team van de wereld in 3x3 kneep Antwerp langzaam dood als
een wurgslang. Tot 3-3 bleef Antwerp ademen, maar Ub leverde andermaal een sterke teamprestatie af. Aanvallend kwam het gevaar van overal en defensief laten de Serviërs zich door niemand doen.

 

Augustijnen (5 punten) en Donkor (4 punten) zorgden dat het nog een tijdje niet helemaal zwart voor de ogen werd voor Antwerp, maar het was een kwestie van tijd voor Ub het werk afmaakte. Strahinja Stojacic ("Doctor Strange") maakte 9 punten en werd verkozen tot MVP van het toernooi. 

 

Met nog 1'36" op de klok maakte Ub het werk af: 21-11. Ub wint het toernooi voor de vijfde keer op rij. Dat zegt alles. 

Team Antwerp kan zich troosten met een cheque van 40.000 dollar en een ticket voor de WorldTour in Marseille in juni. Prijzengeld dat welgekomen zal zijn voor de rest van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Antwerp - Sansar (halve finale): 13-10

Mission accomplished voor Team Antwerp. Ze spelen de finale tegen de nummer een van de wereld Ub uit Servië. 

De vechtersmentaliteit en afstandsschoten van Antwerp waren indrukwekkend tegen Sansar uit Mongolië.

 

De Valck, Augustijnen, Donkor en Celis, allemaal scoorden ze van achter de tweepuntlijn en daar voegden ze tegen Sansar enorme defensieve verbetenheid aan toe. Vooral De Valck en Augustijnen, die uitpakte met enkele prachtige blocks.

Zo ging het van 1-4 achter naar een 12-8-voorsprong. Bij 12-10 en nog 24 seconden op de klok plukte Celis een heel belangrijke defensieve rebound. Antwerp kon de klok zijn werk laten doen en speelt later vandaag de finale.

Partizan - Antwerp (kwartfinale): 12-19

Team Antwerp plaatst zich voor de halve finale. De Belgische ploeg had even nodig om warm te draaien bij het begin van dag twee van het toernooi. 

 

Bijna halfweg de wedstrijd stond Antwerp nog 8-6 achter, maar dankzij een tussensprint ging het naar 8-15 en uiteindelijk 12-19. 

 

In de halve finales wacht Sansar uit Mongolië. Normaal gezien een haalbare kaart.

Herbekijk de tweede dag van de WorldTour in Utsunomiya