Ga naar de inhoud

VIDEO: EuroLeague-duel tussen Real Madrid en Partizan ontsierd door massale knokpartij

 vr 28 april 2023 09:11
De potjes koken over op het veld.
De potjes koken over op het veld.

De EuroLeague-wedstrijd tussen Real Madrid en Partizan Belgrado is donderdagavond helemaal uit de hand gelopen. In de slotfase van de match gingen beide teams met elkaar op de vuist. Liefst 21 spelers werden uitgesloten. De EuroLeague heeft de incidenten scherp veroordeeld.

De belangen zijn groot in de EuroLeague, na de NBA de sterkste clubcompetitie ter wereld, zeker nu de play-offs van start gegaan zijn. In de 1e ronde had Real Madrid eerder deze week de 1e confrontatie met Partizan verloren en dus was de 2e match er eentje op het scherp van de snee.

 

In de slotfase van de wedstrijd kookten de potjes helemaal over, met een massale vechtpartij tot gevolg. Het duel ontaardde na een stevige fout van Real Madrid-speler Sergio Llull op Kevin Punter. De voormalige speler van de Antwerp Giants reageerde en daarna was het hek van de dam.

 

Vooral Guerschon Yabusele liet zich niet onbetuigd. De Fransman van Real Madrid greep Partizan-speler Dante Exum bij de nek en wierp hem als een volleerd worstelaar met een ferme smak tegen het parket.

 

Het duurde even voor de gemoederen ietwat bedaard waren en op dat moment hadden de scheidsrechters geen andere keuze dan de wedstrijd te staken bij een 80-95-stand. Er kon niet voortgespeeld worden, want 21 van de 24 spelers en ook enkele stafleden werden uitgesloten voor hun aandeel in de opstand.

 

(lees voort onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Partizan-arts woest: "Exum had zijn rug kunnen breken"

Partizan-speler Dante Exum, het slachtoffer van de heupworp van Yabusele, verliet de zaal op krukken. Volgens de eerste vaststellingen van de Partizan-clubarts heeft de Australiër een gekloven lip en een gescheurde pees in zijn teen.

 

"De manier waarop Yabusele tekeer ging, die judoworp, dat verdient een celstraf en een levenslange schorsing", fulmineerde de dokter. "Exum had zijn rug kunnen breken of een zware hoofdblessure kunnen oplopen. Dit had het einde van zijn carrière kunnen zijn. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

 

Voorlopig blijft de 80-95 staan als uitslag van de wedstrijd, al krijgt de zaak wellicht nog een staartje. De disciplinaire commissie van de EuroLegue buigt zich vandaag over de zaak en de kans is reëel dat verschillende spelers een schorsing zullen krijgen.

 

"We veroordelen ten strengste wat er gebeurd is aan het einde van de wedstrijd", klinkt het in een mededeling van de EuroLeague. "Dit strookt niet met de waarden van onze competitie en van de basketbalsport."

 

(lees voort onder de tweets)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Partizan-coach roept fans op tot kalmte

Vraag is nu hoe het voort moet met de serie, die gespeeld wordt naar een best-of-5.  In principe volgt volgende week dinsdag de 3e wedstrijd tussen Partizan en Real, dit keer in Belgrado.

 

Als er na schorsingen voldoende spelers overblijven om die match te spelen, wacht Real Madrid ongetwijfeld een warm onthaal in de heksenketel die de Stark Arena in Belgrado sowieso al is.

 

Een grote schare Partizan-fans stond vanochtend vroeg de spelers al op te wachten op de luchthaven, het team werd als helden onthaald. Coach Zeljko Obradovic heeft de supporters al opgeroepen om het sportief te houden volgende week.

 

"Wij zijn de voorbije 2 wedstrijden in Madrid formidabel ontvangen door de club en de Real-supporters. Dat is wat wij in Belgrado ook moeten doen, zodat geen enkele speler of staflid van Real Madrid zich niet op zijn gemak voelt", sprak Obradovic. Wat gebeurd is op het veld is iets tussen de spelers."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.