Ga naar de inhoud

Tuchel sust onvrede van fans en haalt uit naar scheids: "Geef hem 1 op 10 voor prestatie"

 do 20 april 2023 09:02
Thomas Tuchel
Thomas Tuchel moest even bekomen van de rollercoaster woensdagavond.

Thomas Tuchel beleefde een intense kwartfinale. Tijdens de wedstrijd ging hij in de clinch met scheidsrechter Turpin, na affluiten moest hij de onvrede van Beierse fans counteren. Dat deed de Duitse T1 door het positieve niet te vergeten: "Tegen Manchester City toonden we dat we het hoogste niveau waard zijn."

"Doelen mogen verloren gaan, maar de waarden van de club niet."

 

Met een duidelijk statement stelden de fans van Bayern München het bestuur in vraag tijdens de wedstrijd tegen Manchester City.

 

Het plotse vertrek van Julian Nagelsmann, alsook mislukte transfers en het tekort aan een spits van wereldniveau zit de supporters diep.

 

"Ik kan je verzekeren dat het bestuur zichzelf elke dag in vraag stelt", probeert algemeen directeur Oliver Kahn het brandje te blussen.

 

"Het klopt dat we geen wereldspits hebben, die speelde voor de tegenpartij. Dat wordt dan ook een prioriteit komende zomer."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goede cijfers voor team, niet voor scheids

Niet alleen bij de supporters kookten de potjes over tijdens de partij. Trainer Thomas Tuchel kon zijn onvrede over scheidsrechter Clément Turpin niet verbergen en moest gaan brommen in de tribunes.

 

"Ik zou hem een score van 1 op 10 geven", zuchtte de T1 na afloop van het gelijkspel.

 

"Hij floot echt alles en nauwelijks in ons voordeel. Ik zag zelfs niet eens een penaltyfout op Haaland. Dat is toch ongelooflijk op dit niveau..."

We hebben onze voet naast die van het beste team in Europa gezet. 

Thomas Tuchel

De Duitse trainer was wel opgezet met de inzet en prestatie van zijn team.

 

"We hebben onze voet naast die van het beste team in Europa gezet. Er was enkel een verschil in vertrouwen en vorm. En we misten dat tikkeltje geluk om die gouden kansen af te werken."

 

Tuchel wil ondanks het gemor van fans er een succesvol seizoen van maken. Bayern moet nog vol aan de bak om zijn voorsprong van 2 punten in de Bundesliga vast te houden.

 

"We zagen vandaag allemaal dat we het hoogste niveau waard zijn", stelt de T1 gerust. "We moeten nu hard werken om momentjes van concentratieverlies te voorkomen."

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel moest afkoelen in de tribunes.
Gerelateerd: