Ga naar de inhoud

BEKIJK: Goal en assist van Dries Mertens brengen Galatasaray weer stap dichter bij titel

 di 18 april 2023 21:36
Mertens
Dries Mertens had een belangrijk aandeel in de 1-4-zege van Galatasaray.

Galatasaray nadert met rasse schreden zijn 23e landstitel, zijn eerste sinds 2019. Op bezoek bij Alanyaspor werd de Turkse grootmacht serieus geholpen door Dries Mertens, die een voet had in 2 van de 4 goals.

Galatasaray investeerde dit seizoen zwaar in grote namen om eindelijk nog eens kampioen te worden en die gewaagde strategie lijkt zijn vruchten af te werpen.

Twee van die dure vogels zetten Galatasaray op bezoek bij Alanyaspor op 1-2. Een heerlijke assist van Dries Mertens en de feilloze afwerking van Mauro Icardi.

Kort na de rust deed Mertens zelf de boeken helemaal dicht. Hij kreeg de bal op zo'n 20 meter van het doel en ondanks dat hij uitgleed bij het moment van trappen, was doelman Runarsson (ex-OHL) toch geklopt.

Mertens werd niet veel later gewisseld, dus zo werd hem de mogelijkheid ontnomen om verder aan zijn statistieken te werken. Na de 1-4 neemt Galatasaray een voorsprong van 9 punten op Fenerbahçe, dat wel een match minder heeft gespeeld.

Mertens scoort al uitglijdend

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De knappe assist voor Icardi

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.