Ga naar de inhoud

Chelsea schakelt titelverdediger Lyon uit na thriller in kwartfinales Champions League

 vr 31 maart 2023 00:04
Chelsea
Chelsea probeert om na 2021 voor de 2e keer de finale van de Champions League te bereiken.

De halve finales van de Champions League bij de vrouwen zijn bekend: Chelsea stak een stokje voor een nieuwe clash tussen Barcelona en Lyon, terwijl in de andere halve finale Wolfsburg en Arsenal strijden om een finaleticket.

Lyon had vorig seizoen voor de 8e keer in zijn geschiedenis de Champions League gewonnen, maar deze keer zag het er benard uit, want in de heenmatch van de kwartfinales was Chelsea in Frankrijk met 0-1 te sterk gebleken.

 

Chelsea hoefde het alleen maar af te maken op Stamford Bridge en lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht. Tot de Canadese Gilles er op een kwartiertje van het einde 0-1 van maakte.

Intussen hadden de Duitse Dabriz en de Noorse Hegerberg (ex-winnares van de Gouden Bal) hun opwachting gemaakt bij Lyon en zij leken in de verlengingen het verschil te maken.

 

Maar in de 120e minuut trok Chelsea alsnog een "verlaat de gevangenis zonder te betalen"-kaart. Maren Mjelde, ook een invalster, sleepte er dan toch nog strafschoppen uit.

 

Daarin werd Chelsea-doelvrouw Berger, volgend seizoen concurrente voor Nicky Evrard, de held: 2 penalty's van Lyon gingen er niet in. Een afscheid in mineur voor Janice Cayman, die Lyon na dit seizoen verlaat, ook bleef ze de hele match op de bank.

In de halve finale krijgen we dus geen heruitgave van de finale van vorig jaar, want in tegenstelling tot Lyon wist Barcelona wel te plaatsen. Het had geen kind aan AS Roma.

Met Arsenal staat er nog een tweede Engelse ploeg in de halve finales. Zij draaiden de rollen om tegen Bayern München. Arsenal moet voorbij Wolfsburg om de finale te bereiken.

Uitslagen kwartfinales Champions League
    heen terug
Lyon (Fra) Chelsea (Eng) 0-1 2-1 (3-4 n.p.)
Barcelona (Spa) AS Roma (Ita) 1-0 5-1
Arsenal (Eng) Bayern München (Dui) 0-1 2-0
Wolfsburg (Dui) PSG (Fra) 1-0 1-1