Ga naar de inhoud

Vroege tegenslag voor Ferrari: Charles Leclerc krijgt gridstraf in Saudi-Arabië voor nieuwe krachtbron

 wo 15 maart 2023 16:41

Geen rooskleurig begin van het seizoen bij Ferrari. Na een opgave in Bahrein, zal Charles Leclerc in Saudi-Arabië moeten achtervolgen. De wagen van de Monegask kreeg een nieuwe elektrische krachtbron, wat resulteert in een gridstraf van 10 plaatsen. "We hopen dat daarmee alles onder controle is", klinkt het bij de Italiaanse renstal.

Na een opgave in de eerste race van het seizoen, nu 10 plaatsen achteruit bij de eerstvolgende herkansing. 

 

Neen, het is niet het seizoensbegin dat Charles Leclerc voor ogen had. De Monegask hoopte dit jaar de kloof met Red Bull te verkleinen, maar holt achter de feiten aan na problemen met de elektrische component van zijn krachtbron.

 

"Zondag sputterde die component serieus tegen", klinkt het bij Ferrari-teambaas Fred Vasseur. "Dat hebben we nog niet voorgehad in het verleden met deze wagen."

 

En dus is het team genoodzaakt vervangingen door te voeren en een gridstraf te incasseren. "Hopelijk hebben we daarmee alles onder controle, we zullen het goed moeten analyseren en opvolgen."

 

Een vroege klap voor Leclerc zijn titelambities, zeker omdat de Red Bull van Max Verstappen zo goed voor de dag kwam in Bahrein. "Maar het is het einde van het seizoen nog niet", sust de teambaas van de Italiaanse renstal.

 

"Leclerc blijft overtuigd van het potentieel van de wagen en pusht het team om hard te werken dit seizoen." Hard pushen, is dan ook de opdracht voor de Monegask in zijn inhaalrace zondag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.