Ga naar de inhoud

Erwin Lemmens betreurt afscheid bij Duivels: "Courtois wou nochtans dat ik bleef"

 vr 10 maart 2023 17:16

Erwin Lemmens zal onder de nieuwe bondscoach niet langer de keeperstrainer van de Rode Duivels zijn. Domenico Tedesco koos voor nieuwe namen in zijn staf. Lemmens is teleurgesteld dat er een einde komt aan een mooie periode en vooral de manier waarop de samenwerking stopgezet werd, zorgt voor een bittere nasmaak. 

"Ik heb de nieuwe bondscoach nooit gesproken"

Na een samenwerking van tien jaar is er geen plaats meer voor Erwin Lemmens bij de Rode Duivels. Lemmens werd op de hoogte gebracht van de verschuivingen door Peter Bossaert, de CEO van de Belgische voetbalbond. 

 

“Ik heb het nieuws enkele dagen geleden gekregen. Via de telefoon. Ik moet het nog even laten bezinken”, vertelt hij. “Er wordt een nieuw hoofdstuk geschreven bij de Duivels en alles uit het verleden lijkt vergeten. Dat vind ik een gebrek aan respect.”

 

“Ik heb nooit rond de tafel gezeten met de nieuwe trainer. Ik heb hem niet gesproken. Ik heb mijn manier van werken niet kunnen toelichten. Iedereen werd zomaar vervangen, terwijl een houvast toch belangrijk is voor de spelers.” 

“Thibaut Courtois wou nochtans dat ik bleef”

Lemmens kijkt met trots terug op zijn periode bij de Rode Duivels. “Ik heb veel meegemaakt met deze groep. Ik maakte deel uit van het groeiproces en de successen van de afgelopen jaren. Ik heb er zelf ook altijd alles voor gedaan."

 

Daarnaast heeft hij ook een goeie band met Courtois, de Belgische nummer 1. “Ik ken hem vanbinnen en vanbuiten, en hij mij ook. Als mens, als vriend, als trainer en als psycholoog. Zo kon ik hem prikkelen en nieuwe dingen uitproberen die hij nog niet kon.”

 

“Ik heb hem altijd naar een hoger niveau proberen te tillen en dat is ook telkens gelukt. Hij was altijd een van de beste keepers van het toernooi.”

Na de aanstelling van Martinez drongen de keepers er bij hem op aan dat ik moest blijven en dat verliep heel goed.

Heeft Courtois dan al gereageerd? "Hij vindt het ook spijtig. Hij heeft aan de trainer aangegeven dat ik een belangrijke persoon in het verhaal was.”

 

Lemmens vindt het jammer dat hij niet dezelfde kans kreeg als in het verleden. “Na de aanstelling van Martinez drongen de keepers er bij hem op aan dat ik moest blijven. En dat verliep heel goed.”

 

“We hebben nooit problemen gekend tijdens een groot tornooi. De keepers en ik hebben altijd een goede verstandhouding gehad.”

En nu? "Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Wat de toekomst gaat brengen voor Erwin Lemmens is nu nog onduidelijk. “Ik moet dit eerst allemaal laten bezinken."

 

"Zodra dat voorbij is, ga ik misschien een andere weg inslaan. Ik zie wel wat er
op mijn pad komt. Ik sta voor veel open”, aldus Lemmens.

 

En als de KBVB toch nog belt om bijvoorbeeld tweede keeperstrainer te worden? "Daar hoop ik niet meer op."

Gerelateerd: