Lewis Hamilton zet Mercedes op scherp: "Ze hebben niet naar mij geluisterd"

  Lewis Hamilton wil verandering zien aan zijn auto.

  De openingsrace van het F1-seizoen was een ontnuchtering voor Lewis Hamilton en Mercedes. De zevenvoudige wereldkampioen moest tevreden zijn met de 5e plaats. Hamilton zegt nu dat zijn team zijn raad in de wind heeft geslagen.

  Vorig jaar kwam Mercedes er lang niet aan te pas, tegen het einde van het seizoen konden ze de kloof op Red Bull en Ferrari een beetje dichten en de zege van George Russell in Brazilië gaf de hoop dat Mercedes dit jaar wel zou meestrijden om zeges.

   

  Maar in de wintertesten én de eerste GP van 2023 kwam die wens niet uit. Lewis Hamilton eindigde als 5e, Russell als 7e. "Ik heb vorig jaar duidelijk benoemd wat de problemen van de auto waren", zegt Hamilton. "Ik heb met zo veel auto's gereden in mijn carrière, dat ik wel weet wat een goeie auto nodig heeft."

   

  Hamilton zegt dat er niet geluisterd is naar zijn advies. "Het gaat over rekenschap afleggen. Toegeven en zeggen: "Weet je wat, we hebben niet naar jou geluisterd en we staan niet waar we zouden moeten staan". We hebben het niet juist aangepakt."

   

  "Maar dat betekent niet dat we het niet kunnen oplossen. We blijven de meervoudige wereldkampioen. We moeten ons concentreren op de balans in de bochten, alle zwakke punten aanpakken en als team aan de slag gaan."

  Mercedes had bij het ontwerp van de auto van vorig jaar een radicale andere keuze gemaakt dan de andere teams. Ondanks de problemen is Mercedes bij die denkpiste gebleven, terwijl andere teams - zoals Aston Martin - het concept van Red Bull hebben overgenomen. Verwacht wordt dat Mercedes bij een volgende update aan de auto toch zal afstappen van hun smalle sidepods.

  WK Formule 1 2023WK Formule 1 2023 klassement

   rijderconstructeurpunten
  1Max Verstappen
  Red Bull Racing 
  44
  2Sergio Perez
  Red Bull Racing 
  43
  3Fernando Alonso
  Aston Martin 
  30
  4Carlos Sainz
  Scuderia Ferrari 
  20
  5Lewis Hamilton
  Mercedes 
  20
  6George Russell
  Mercedes 
  18
  7Lance Stroll
  Aston Martin 
  8
  8Charles Leclerc
  Scuderia Ferrari 
  6
  9Esteban Ocon
  Alpine 
  4
  10Valtteri Bottas
  Alfa Romeo 
  4
  11Pierre Gasly
  Alpine 
  4
  12Kevin Magnussen
  Haas F1 Team 
  1
  13Alexander Albon
  Williams Racing 
  1
  14Nyck de Vries
  AlphaTauri 
  15Nico Hülkenberg
  Haas F1 Team 
  16Lando Norris
  McLaren 
  17Oscar Piastri
  McLaren 
  18Logan Sargeant
  Williams Racing 
  19Yuki Tsunoda
  AlphaTauri 
  20Guanyu Zhou
  Alfa Romeo