Ga naar de inhoud

"Memorabele zege" van Roeselare: "En nu moeten ze vol voor de finale gaan"

 wo 8 maart 2023 09:29
Roeselare speelde een wervelende wedstrijd.

Is Roeselare op weg naar een 4e Europese finale in de clubgeschiedenis? 21 jaar na de winst in de CEV Cup (toen Top Teams Cup) staan de sterren gunstig, maar Piacenza zal volgende week woensdag in Italië zijn vel natuurlijk duur verkopen. Dominique Baeyens: "Je moet hen doen twijfelen."

Bij Roeselare hadden ze niet gedroomd van de 3-0-zege, ook ex-coach Dominique Baeyens was vooraf niet zó optimistisch geweest.

 

"Ik dacht aan 3-2 of 3-1 na een spannende match, in het beste geval. Maar 3-0: het is een memorabele avond geworden voor Roeselare en het Belgische volleybal", zegt Baeyens, gisteren cocommentator in Roeselare.

 

"Ik sprak met enkele spelers: ze hadden op training al gezien dat Piacenza niet zo geconcentreerd was en dan krijg je dit."

 

Nochtans had Piacenza onlangs nog de Italiaanse beker gewonnen. "In die Final Four waren ze van een andere planeet, maar blijkbaar was dat een miraculeus weekend en konden ze dat niet herhalen."

Ik sprak met enkele spelers: ze hadden op training al gezien dat Piacenza niet zo geconcentreerd was en dan krijg je dit.

Dominique Baeyens

Het tactische plan van Roeselare was tot in de puntjes voorbereid. "De technische staf had het huiswerk heel goed gemaakt. Ze hadden meer dan 10 matchen geanalyseerd en dat zag je."

 

De verdediging van Roeselare was goed, net als de spelverdeling van Stijn D'Hulst. En ook met de opslagdruk toonde de Belgische leider zich efficiënter.

 

"In de beker sloeg Piacenza verschrikkelijk veel aces. Roeselare kan thuis altijd iets meer, maar je moet de tactische keuzes blijven maken en je mag niet blind doorgaan op enthousiasme."

"Roeselare moet er gewoon voor gaan"

Woensdag trekt Roeselare met een 3-0-zege naar Italië. Dankzij die overwinning dwingt het zelfs bij een 3-0 of 3-1 nog een golden set af.

 

"Roeselare moet er gewoon voor gaan. Ze volleyballen echt wel goed en ze moeten vol zelfvertrouwen spelen."

 

"Er zullen minder kansen zijn, maar je moet hen doen twijfelen. De Italianen hebben de kwaliteiten om het te doen, maar nu moet Roeselare voor de finale gaan."

Gerelateerd: