Ga naar de inhoud

Lance Stroll na polsoperatie toch op tijd klaar voor eerste GP in Bahrein

 do 2 maart 2023 16:22
Lance Stroll mist de seizoensopener niet.

Reserverijders Stoffel Vandoorne en Felipe Drugovich hoeven niet in actie te komen voor Aston Martin in Bahrein, want Lance Stroll is na een polsoperatie toch op tijd fit voor de F1-seizoensopener.

Stroll miste door een fietsongeval op training in Spanje de F1-oefentesten in Bahrein. F2-kampioen Felipe Drugovich mocht toen invallen, maar op zijn F1-debuut moet de Braziliaan nog wat langer wachten.

 

Stroll is fit genoeg om deel te nemen aan de Grote Prijs van Bahrein. "Het was een stom ongeluk", zo laat de 24-jarige Candees weten. "Ik reed door een put in de baan en kwam zo ten val." 

 

"Gelukkig viel de schade aan mijn rechterpols nog mee en kon alles opgelost worden met een kleine operatie. Sindsdien heb ik samen met het team hard gewerkt om hier komend weekend aan de start te staan."

 

Stroll vormt dit seizoen een duo met Fernando Alonso bij Aston Martin. De Britse renstal maakte een sterke indruk op de testdagen en hoopt de kloof met de topteams te kunnen dichten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: