Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Karl en José over suprematie Jumbo-Visma: "Andere ploegen gaan vragen stellen: hoe moeten we het anders doen?"

 zo 26 februari 2023 19:02

Met open mond zaten ze ernaar te kijken. Onze commentatoren Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer zagen ook in Kuurne de gele brigade van Jumbo-Visma domineren. Hebben ze de code van de koers gekraakt? "Ze zijn er zeker mee bezig", luidt de analyse.

Karl: Jumbo-Visma heeft het hele weekend gedomineerd. Ze halen met 4 verschillende renners podiumplaatsen. Hebben ze het spel uitgespeeld?

 

José: "Dit is in elk geval het hoogste niveau voor dit soort wedstrijden."

 

Karl: Ze winnen zowel grote rondes als klassiekers. Is de code van de koers gekraakt?

 

José: "Daar zijn ze zeker mee bezig. Niet alleen hier, maar in het hele koerslandschap. Ze zijn heel sterk van hun berg (de Teide in Tenerife, red.) afgekomen."

 

Karl: Werkt de suprematie verlammend voor de rest van het peloton?

 

José: "Niet noodzakelijk. Mohoric (3e in Kuurne) zei na de koers zelf dat het beter en slimmer kon. Maar andere ploegen gaan zich wel vragen stellen."

 

"Is dit nu de standaard? Moeten we met z'n allen naar de Teide? Hoe moeten we het anders doen? Dit is een tweedaagse die kan tellen."

 

Karl: Hoe kwam het dat het peloton niet dichter kwam? 

 

José: "Dat had alles te maken met de kwaliteiten van het vijftal dat vooraan reed. Er zat niemand bij die zwakker was. Tot in de laatste 5 kilometer deed iedereen zijn kopbeurt. En achteraan hebben ze niet echt met zijn allen geprobeerd om terug te komen."

Dit heb ik van Tim Wellens nog niet gezien in het voorjaar.

José De Cauwer

Karl: Is Tim Wellens een andere coureur geworden bij zijn nieuwe team UAE? 

 

José: "Dit heb ik nog niet gezien van Tim Wellens in het voorjaar. Met eender welke trui aan. Hij heeft vandaag de koers open gebroken, hij was een van de sterksten op die helling." 

 

"Wellens kreeg Tiesj Benoot mee. Daarna was het een goede zet om Nathan Van Hooydonck terug te laten komen. Dan kom je in overtal. Uiteindelijk is het Van Hooydonck die het pad effent voor Benoot."

 

Karl: Hoeveel punten geef je Lotto-Dstny voor het weekend?

 

José: "Toch behoorlijk wat: 7,5 op 10. En dat zijn punten voor de ploeg. Arnaud De Lie is een apart verhaal, dat heeft niets met het team te maken."

  

"Dat laatste anderhalve punt is voor vandaag. Ze waren goed
vertegenwoordigd in de achtervolging."

 

Karl: Hoeveel punten op 10 geef je Soudal - Quick Step? 

 

José: "Wie? (lacht) Je zou geneigd zijn om hen minder punten te geven, omdat je spreekt over de machtshebber van vroeger. Al hebben ze vandaag heel hard gewerkt en hun best gedaan met Sénéchal. Ik weet ook niet wat er met Lampaert gebeurd is."

 

Karl: Krijgt Jumbo-Visma sowieso een perfecte 10?

 

José: "Ja. Voor de perfecte uitvoering. Minder kán je niet geven en meer mag niet."

 

Karl: Volgende week zien we Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe in de Strade Bianche. Krijgen we dan een andere koers? Of wordt de suprematie nog groter? 

 

José: "We zullen dan een week verder zijn. Bovendien is de Strade een ander type van koers. Het kan dat er andere teams opstaan." 

 

"In Italië zouden de weersomstandigheden ook slechter zijn. Stel je voor dat het een moddereditie wordt. Het zou best wel eens kunnen dat het dan al vroeg koers is."

 

"Maar dé vraag is hoe Wout van Aert van die berg gekomen is. Zijn ploegmaten waren al goed en Wout van Aert is in principe beter. Dus ja..."

Gerelateerd: