Ga naar de inhoud

IJzersterke Magnus Cort wint opnieuw in de Algarve, peloton komt net te laat

 vr 17 februari 2023 17:04

Magnus Cort (EF-EasyPost) heeft een bisnummertje opgevoerd in de Ronde van de Algarve. De Deen trok met onder meer Tom Pidcock en Rui Costa na een bonificatiesprint door. In de straten van Tavira werd het groepje net gegrepen door het peloton, maar Cort had nog genoeg over om met een lange sprint tóch te zegevieren.

De sprinters dachten na het klimwerk van gisteren dat ze vandaag weer aan zet zouden zijn in de Ronde van de Algarve, maar een bonificatiesprint in de finale besliste daar anders over.

Ilan Van Wilder, tweede in de stand na zijn pijnlijke nederlaag tegen Magnus Cort van gisteren, liet zijn concurrenten voor het klassement zomaar gaan. Bij Ineos hadden ze met Ganna en Pidcock twee pionnetjes en ook lokale held Rui Costa was er gretig.

 

Toch was het Cort die de sterkste indruk maakte. De sprintersploegen, met Soudal-Quick Step op kop (voor Jakobsen), hadden het groepje constant binnen schot, maar de laatste kloof werd nooit écht gedicht.

Bij het indraaien van de laatste bocht kon UAE dan toch het laatste gat dichtrijden, maar hiervoor moesten ze wel een prijs betalen. De organisatie was compleet zoek, Cort kon profiteren door van ver aan te gaan en vol te houden.

De Deen sprokkelde zowel onderweg als aan de finish een karrenvracht boni's en leidt nu al met 18 seconden voorsprong op Rui Costa, die Van Wilder naar de 3e plaats heeft verdrongen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 3
1. Magnus Cort (Den) 203 km in 5u05'14"
2. Filippo Ganna (Ita)  
3. Jordi Meeus allen
4. Paul Penhoët (Fra)  
5. Valentin Madouas (Fra) zelfde
6. Rui Oliveira (Por)  
7. Rui Costa (Por) tijd
8. Tobias Foss (Noo)  
9. Edward Theuns  
10. Lewis Askey (GBr)  
Stand na rit 3
1. Magnus Cort (Den) 15u01'18"
2. Rui Costa (Por) op 18"
3. Ilan Van Wilder 20"
4. Valentin Madouas (Fra) 26"
5. Jai Hindley (Aus) z.t.
6. Tom Pidcock (GBr)  
7. Filippo Ganna (Ita) 27"
  Ronde van de Algarve
        winnaar leider
15/02 rit 1 Portimão - Lagos 200 km Kristoff Kristoff
16/02 rit 2 Sagres - Alto da Foia 186 km Cort Cort
17/02 rit 3 Faro - Tavira 203 km Cort Cort
18/02 rit 4 Albufeira - Alto do Malhão 178 km Pidcock Pidcock
19/02 rit 5 Lagoa - Lagoa (ITT) 24,4 km Küng Felipe Martinez