Ga naar de inhoud

Sclessin is toneel voor Bekerfinale bij de vrouwen: "Vrouwenvoetbal in de kijker zetten"

 do 9 februari 2023 19:22

Hopen op een kolkend Sclessin. De organisatie van de Beker van België bij de vrouwen maakte vandaag bekend dat de finale gespeeld zal worden in de voetbaltempel van Standard. Zo wil het het vrouwenvoetbal extra in de verf zetten die dag. De club is ook vastbesloten ons te helpen door al het mogelijke te doen om zo veel mogelijk mensen aan te trekken", klinkt het

De finale van de Beker van België in het vrouwenvoetbal wordt op donderdag 18 mei op Sclessin, het stadion van eersteklasser Standard, afgewerkt. 

 

"Standard beschikt over een prachtige infrastructuur, die we zeker zullen kunnen benutten om het vrouwenvoetbal in de kijker te zetten. De club is ook vastbesloten ons te helpen door al het mogelijke te doen om zo veel mogelijk mensen aan te trekken", klinkt het in de korte mededeling.   

 

In de halve finales staat Standard, de verliezende finalist van vorig seizoen, tegenover Zulte Waregem. Club Brugge neemt het op tegen Racing Genk. Beide wedstrijden worden op zaterdag 11 maart gespeeld. 

 

Vorig seizoen kroonde kampioen RSC Anderlecht zich tot Bekerwinnaar. Paars-wit versloeg toen in de finale Standard met 3-0. De Luikse vrouwen namen deze jaargang in de achtste finales wraak en wipten paars-wit.

De Bekerfinale heeft alvast een slordige 27.000 zitjes in petto.