Ga naar de inhoud

Thibaut Courtois concurreert met WK-uitblinkers voor FIFA-trofee van beste doelman

 wo 8 februari 2023 17:55
Thibaut Courtois.

Op maandag 27 februari organiseert de Wereldvoetbalbond FIFA weer zijn "FIFA Best Awards". In de categorie van de doelmannen is Thibaut Courtois een van de supergenomineerden. Hij gaat de strijd aan met Emiliano Martinez (Argentinië) en Yassine Bounou (Marokko). 

Thibaut Courtois weet over iets minder dan 3 weken of hij nog een individuele bekroning in zijn prijzenkast mag plaatsen.

 

De doelman van Real Madrid en de Rode Duivels behoort tot het kransje supergenomineerden voor "The Best FIFA Men's Goalkeeper Award".

 

De concurrentie komt uit Argentijnse en Marokkaanse hoek: Emiliano Martínez won met Argentinië de Wereldbeker, Yassine Bounou was een van de uitblinkers bij revelatie Marokko.

 

De stemgerechtigden zijn de coaches van de nationale teams (m/v), de aanvoerders en een kransje journalisten. Ook supporters konden hum stem uitbrengen.

 

Courtois won de prijs in 2018, na het WK in Rusland. Begin oktober ontving de doelman van de Rode Duivels al de Yashin Award op het gala van de Gouden Bal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.