Ga naar de inhoud

Laurenz Rex werd bijna evenveel gekozen als Wout van Aert in Wielermanager: "Tof dat ik dan toch 1 keer naast hem sta"

 vr 10 februari 2023 15:15

De Sporza-Wielermanager zit soms vol verrassingen. Zo was de relatief onbekende Belg Laurenz Rex bijna even populair als Wout van Aert. Met dank aan wat reclame van Bas Tietema. In de eerste aflevering van de Kopman-podcast blikt Rex vooruit op het nieuwe seizoen: "Ik hoop dat mensen mij opnieuw kiezen."

Onbekend is niet altijd onbemind. Vorig jaar was Laurenz Rex enorm populair in onze Wielermanager. "Dat was waarschijnlijk door Bas Tietema?", vertelt hij vanop stage in Calpe. "Die had reclame gemaakt voor mij. En misschien ook wel door mijn prestatie in Parijs-Roubaix in 2021. Toen werd ik toch 21e."

 

"Tof dat ik zoveel gekozen werd in het spel. Bijna net zoveel als Wout van Aert? Dan sta ik toch een keer naast hem", lacht hij.

 

In het voorjaar bleef Rex wel wat onder de verwachtingen door een valpartij. "Na die prestatie in Parijs-Roubaix had ik alles op het voorjaar gezet. Ik wou me echt tonen. Ik wist dat ik het aankon. Het begon redelijk met een 18e plek in Kuurne-Brussel-Kuurne en een 16e plaats in Gent-Wevelgem."

 

"Maar helaas viel ik in Dwars Door Vlaanderen. Mijn schouder was uit de kom en ik kon niet meer fietsen. En plots was Roubaix niet meer haalbaar. Ik mikte er op top 20 of top 15 en plots was dat doel helemaal weg."

3 miljoen is een correcte prijs voor mij. Ik hoop dat veel mensen mij weer kiezen. Ik ga zeker rijden voor de punten.

Laurenz Rex

De broer van Laurenz Rex? "T. Rex, al weet ik niet of mijn mama dat echt met opzet gedaan heeft"

En toch kon Rex de stap naar de WorldTour zetten bij Intermarché-Circus-Wanty. "Ik ben trots om hier te rijden", vertelt hij. "Alles staat weer in het teken van Roubaix."

 

"Kost ik 3 miljoen? Dat vind ik een goeie prijs. Ik hoop dat de mensen mij opnieuw nemen. Ik ga er zeker voor rijden. Ik wil goeie punten verzamelen voor iedereen."

 

En zijn er renners van zijn ploeg die we in ons team moeten zetten? "Biniam Girmay zal wel een grote rol spelen in de klassiekers, maar ook Mike Teunissen. Die voelt zich hier ook heel goed in de ploeg. En hij wil echt nog eens schitteren in die koersen."

 

"Kobe Goossens en Lilian Calmejane zijn ook goed onderweg trouwens."

 

Rex spreekt als goeie Belg trouwens de drie landstalen en hij heeft ook een koersende broer. "Tim Rex. T. Rex. Dat is altijd een grapje van mijn mama. Of ze het ook effectief daarom gedaan heeft, weet ik niet. Maar wij noemen hem wel zo."

Tim en Laurenz Rex
Gerelateerd: