Ga naar de inhoud

Beresterke Robin Hendrix duikt in Karlsruhe ruim onder de EK-limiet op de 3.000 meter

 vr 27 januari 2023 23:47
Robin Hendrix (archief).

Robin Hendrix is zijn seizoen met een vliegende start begonnen. Onze landgenoot etaleerde bij zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen zijn snelle benen. In het Duitse Karlsruhe dook Hendrix - met 7'40"53 - ruim onder de EK-limiet op de 3.000 meter. Hij is zo al de dertiende individuele Belgische atleet die een ticketje naar Istanboel te pakken heeft.

Robin Hendrix heeft zich met verve geplaatst voor het EK indoor. 

 

In het Duitse Karlsruhe dook Hendrix ruim onder de EK-limiet op de 3.000 meter. Met een tijd van 7'40"53 had hij aan de finish zo'n drieënhalve seconde marge. Een deugddoende prestatie voor onze landgenoot tijdens zijn eerste optreden van het seizoen. 

 

Hendrix verbeterde zijn persoonlijk record met meer dan zes seconden. Zijn vorige PR bedroeg 7'46"76. Hij liet vrijdag de derde Belgische chrono ooit op deze afstand optekenen, achter Belgisch recordhouder Mohammed Mourhit (7'38"94 in 2001) en Emiel Puttemans (7'39"20 in 1973).

 

Er waren nog twee Belgen actief op Duitse bodem: Belgian Tornados Alexander Doom en Christian Iguacel. Doom is al geplaatst voor het EK indoor in Istanboel, hij bleef met een aardige 46"68 vijf tienden boven zijn record. Doom won hiermee zijn reeks, maar niet de wedstrijd. 

 

De snelste tijd kwam namelijk uit de tweede reeks, waarin Christian Iguacel derde werd in 46"86. Hij jaagt nog op de EK-limiet van 46"35, de selectieperiode voor het Europees kampioenschap loopt over drie weken af.

Toen waren ze met dertien

Hendrix schaart zich zo bij het kransje Belgen dat de koffers mag beginnen te pakken voor Istanboel. 

 

Zo wisten drie landgenoten zich vorige week nog voor het EK indoor te plaatsen: Delphine Nkansa (60m), Alexander Doom (400m) en Tibo De Smet (800m).  

 

Negen andere Belgen zijn al geplaatst op basis van 2022: Nafi Thiam (hoogspringen en vijfkamp), Noor Vidts (vijfkamp), Cynthia Bolingo (400m), Ben Broeders (polsstokspringen), Michael Obasuyi (60m horden), Julien Watrin (400m), Kevin Borlée (400m), Eliott Crestan (800m) en Aurèle Vandeputte (800m).    

 

Ook de Belgian Tornados zijn al geplaatst. De snelste drie Europese landen van afgelopen zomer zijn automatisch gekwalificeerd. België had de snelste Europese tijd op de 4x400m. 

Gerelateerd: