Ga naar de inhoud

Nu al twaalf Belgen en één ploeg geplaatst voor EK indooratletiek in Istanboel

Het indoor-atletiekseizoen heeft zich afgelopen weekend pas écht opnieuw op gang getrokken. Toch zijn er al twaalf individuele Belgen en de Belgian Tornados-ploeg geplaatst voor het EK indoor in Istanboel. Hoe? De prestaties uit 2022 werden in rekening gebracht.

Afgelopen weekend wisten opnieuw drie landgenoten zich voor het EK indoor te plaatsen: Delphine Nkansa (60m), Alexander Doom (400m) en Tibo De Smet (800m). 

 

Negen andere Belgen zijn al geplaatst op basis van 2022: Nafi Thiam (hoogspringen en vijfkamp), Noor Vidts (vijfkamp), Cynthia Bolingo (400m), Ben Broeders (polsstokspringen), Michael Obasuyi (60m horden), Julien Watrin (400m), Kevin Borlée (400m), Eliott Crestan (800m), Aurèle Vandeputte (800m).    

Ook de Belgian Tornados zijn al geplaatst. De snelste drie Europese landen van afgelopen zomer zijn automatisch gekwalificeerd. België had de snelste Europese tijd op de 4x400m. 

 

De Belgian Cheetahs waren afgelopen zomer vierde en zijn dus nog niet geplaatst. Zij moeten zich kwalificeren op basis van de som van hun chrono's in het huidige indoorseizoen.   

 

Het EK indoor in Istanboel vindt plaats van 2 tot en met 5 maart. De kwalificatieperiode loopt tot en met 19 februari.