Ga naar de inhoud

Oostende na Europese exit: "De vermoeidheid sloop in de groep"

Geen Round of 16 voor Oostende.

Voor Oostende viel het dubbeltje net de verkeerde kant op in de Champions League basketbal. De Belgische kampioen stond op de rand van een stunt tegen zijn Turkse tegenstander, maar overleefde de overtime niet. "Het komt hard aan, maar we zijn trots op onze jonge en Belgische groep."

87-81 na de verlenging: Oostende is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de 1/8e finales van de Champions League. Bahcesehir moest zijn tenen uitkuisen, maar maakte zijn favorietenrol waar.

 

"Dit komt toch vrij hard aan", reageert Jurgen Vanpraet, CEO van Oostende. "Er waren een paar kantelmomenten: van een achterstand van 16 punten ging het naar een voorsprong van 11 punten en daarna waren er een vijftal momenten die de ene of de andere kant konden opgaan."

 

Oostende stond aan de verkeerde kant en betaalt volgens de CEO een prijs voor het eivolle speelschema. "De vermoeidheid heeft toegeslagen. Dit was onze 3e wedstrijd in 5 dagen, een stevige reis inclusief."

 

"Ook zondagmiddag moesten we al een verlenging spelen in de competitie. Dat was er waarschijnlijk net iets te veel aan. Je kunt niet ontkennen dat er vermoeidheid in de groep is geslopen."

We zetten het Belgische basketbal op de kaart en we tonen wat we in onze mars hebben, maar het is jammer dat we dat niet kunnen doen in de round of 16.

Jurgen Vanpraet (CEO Oostende)

Bij de kustploeg is de teleurstelling dan ook groot. "We zijn trots op onze jonge en Belgische groep. Bij de 6 genomineerden voor beste jongere zijn met Vrenz Bleijenbergh en Kay van der Vuurst 2 spelers."

 

"We zetten het Belgische basketbal op de kaart en we tonen wat we in onze mars hebben, maar het is jammer dat we dat niet kunnen doen in de round of 16."

 

Is er nu mentaal oplapwerk nodig? "Ja, want vrijdag en zondag spelen we al de halve finales in de beker tegen Charleroi. Dat worden weer zware wedstrijden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Te weinig rust voor sommige jongens en zo ervaren zijn ze ook niet"

Ook de CEO kan niet ontkennen dat het anders zo ongenaakbare Oostende de jongste weken opvallend veel steekjes heeft laten vallen.

 

Jurgen Vanpraet: "Ons programma is zeer druk. Enkele jongens speelden het EK, daarna begon de competitie en in Europa spelen we ook al sinds begin oktober. Dat is een hels ritme."

 

"Sommige jongens hebben te weinig rust gehad en zo ervaren zijn ze ook niet. De jonge twintigers missen soms die ervaring op de cruciale momenten om het laken naar zich toe te trekken."

 

Is de titel dan geen zekerheid? "De druk is misschien wat groter en enkele ploegen zijn beter gewapend. Maar de play-offs beginnen pas in mei. Er zal dus nog zeer veel water naar de zee vloeien."