Ga naar de inhoud

Wie is "The Masked Footballer"? Spanje in de ban van stunt met geheime voetbalprof

De gemaskerde voetballer doet vraagtekens rijzen bij iedereen... behalve Piqué.

Voormalige supersterren, gekke regels en interactie met het publiek. De gloednieuwe Kings League is voer voor speculatie op sociale media. De grootste troefkaart van Gerard Piqué zijn hersenspinsel? "Enigma", een Spaanse profvoetballer die met een masker het hele land in de ban houdt van zijn verdoken identiteit.

Een neus voor zaken heeft Gerard Piqué als geen ander.

 

De legende van Barcelona zette een alternatieve voetbalcompetitie op, die elke zondag gelivestreamd wordt op het platform Twitch.

 

Meteen pakte Piqué uit met "een historische aankondiging": een La Liga-voetballer van onder de 30 jaar zou meevoetballen. Dat met een Mexicaans worstelmasker en lange mouwen om zijn tatoeages te bedekken.

 

Het raadsel met rugnummer 69 "Enigma" was geboren. Op sociale media waren mensen meteen in de ban van het voetbalraadsel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kijkers kregen enkele tips mee voor de identiteit van "The Masked Footballer". Zo zou het gaan om een Spanjaard onder de 30 jaar, die van zijn club geen toestemming kreeg om deel te nemen aan de competitie.

 

Twitter speculeerde erop los: namen als Nano Mesa (vrij), Denis Suarez (Celta Vigo), Isco (vrij) en Riquelme (Girona) passeerden allemaal de revue. Piqué? Die hield zijn lippen stijf op elkaar en genoot van de 900.000 kijkers van de Kings League.

 

"Enigma" verscheen ondanks zijn verbod aan de aftrap van het xBuyer Team. Niet dat hij een blijvende indruk naliet, want hij ging met 1-0 onderuit tegen de ploeg van voorzitter Sergio Aguëro.

Gekke regels, grote namen

U leest het goed: voormalige topspits Sergio Aguëro schaarde zich achter het project van zijn collega en zet de lijnen uit als voorzitter. Ook Real-legende Iker Casillas is van de partij.

 

Zij strijden in een competitie van 12 ploegen om de titel in de Kings League. Nabij het vliegveld van Barcelona komen de teams van 7 spelers samen om elke zondag een speeldag af te werken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waarom is het format een succesrecept? Wel, de regels verschillen nogal van het "gewone" voetbal. 

 

De aftrap verloopt in een rush, zoals bij het waterpolo. Teams mogen onbeperkt wisselen. Een kaart betekent minuten op de strafbank, zoals in het hockey. Wat wel gelijkloopt: er is een VAR, maar die raadplegen de spelers zelf.


Extra kruiding komt er in de vorm van gouden kaarten. Trainers krijgen er eentje van de mogelijke 5 en kunnen die inzetten om:

  • meteen een penalty te krijgen
  • een tegenstander 2 minuten straftijd te geven
  • een doelpunt in de eerstvolgende minuut dubbel te laten tellen
  • een kaart van de andere ploeg te stelen
  • en de jokerkaart, die je de keuze geeft een van de bovenstaande acties te doen

De regels zijn flexibel en volgers op sociale media hebben een zegje in het verloop van de wedstrijden via polls.

 

Zoekt u komende zondag mee naar de ware identiteit van de gemaskerde voetballer?