Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel: "Mis 1% om het af te maken, nu tijd om stevig nieuwjaar te vieren"

 vr 30 december 2022 17:34

Even leek hij aan het langste eind te trekken, maar een slipper in de modder veroordeelde Mathieu van der Poel tot een sprint met Wout van Aert en Tom Pidcock. "Daarin kwam ik een procentje tekort om het af te maken", meent de Nederlander.

"Ik probeerde een paar keer het verschil te maken, maar kon dat niet vasthouden", doet Mathieu van der Poel zijn verhaal. 

 

"In de laatste ronde plaats ik dan een goede aanval. Helaas maak ik aan de materiaalpost, waar heel diepe sporen lagen, een foutje. Dat kost me mijn voorsprong en de zege. In de sprint was Wout de sterkste."

 

"Ik had volgens mij een kloof die groot genoeg was om te winnen. Maar foutloos blijven hoort ook bij de cross."

 

Toch had Van der Poel nog alles in handen om het af te maken. "Ik mis het laatste procentje om dat te doen", zegt hij. "Het beste was er van af na de zware inspanning van de laatste ronde."

Nieuwjaar? Neen rustig wordt het niet.

Mathieu van der Poel

Van Aert klopt Van der Poel voor een derde keer op rij. Toch blijft de Nederlander opgetogen. Hij geniet zichtbaar van zijn optredens in de cross.

 

"Je merkt dat het publiek erg enthousiast is de afgelopen wedstrijden. Voor ons is dat ook leuk, al had ik liever gewonnen. Ik blijf proberen."

 

Volgt nu een rustig eindejaar - met bezinning - voor Van der Poel? "Neen, rustig wordt het niet", lacht de Nederlander. "In Baal sta ik niet aan de start, dus het wordt leuk om nieuwjaar voluit te kunnen vieren."

Pidcock: "Heel wat volgwerk verricht"

"Ik deed heel wat volgwerk vandaag", kijkt Tom Pidcock terug op zijn wedstrijd. 

 

"Ik worstelde met de modder. Het feit dat ik telkens kon terugkomen is wel een grote opsteker."

 

De wereldkampioen ging met Van Aert en Van der Poel naar de streep om te sprinten, maar de explosiviteit ontbrak.

 

"Ik wilde de twee grote mannen verrassen door vroeg aan te gaan in de sprint, maar ze hielden me goed in de gaten en ik had geen trek om lead-out te spelen."

Gerelateerd: