Ga naar de inhoud

Fellaini grijpt naast tweede landstitel op rij door coronagolf in China

 vr 30 december 2022 11:17
Fellaini bij Shandong Taishan.

Geen twee op een rij voor Marouane Fellaini (35) en zijn ploeg Shandong Taishan in de Chinese hoogste klasse. Corona bij de tegenstanders gooit roet in het eten in de strijd om de landstitel. Fellaini ziet de concurrenten uit Wuhan, die 2 jaar geleden nog in derde klasse speelden, verrassend op doelsaldo kampioen spelen.

Van een anticlimax gesproken: het seizoen in de Chinese Super League is met een domper voor Marouane Fellaini geëindigd. Door de nieuwe coronagolf in China mist de voormalige Rode Duivel met zijn team Shandong Taishan een tweede titel op rij.

 

Normaal gezien stond de slotspeeldag in de Chinese hoogste klasse op het programma. Maar net als het hele land kampen ook de ploegen met een toenemend aantal coronagevallen. 

 

De tegenstander van Shandon Taishan en de tegenstander van de concurrent op de titel Wuhan Three Towns moeten forfait geven. De wedstrijden zullen niet ingehaald worden en Wuhan Three Towns pakt zo op doelsaldo zijn eerste landstitel.


Het kampioenschap van Wuhan Three Towns is een grote verrassing in China, want de ploeg speelde 2 jaar geleden nog in derde klasse. En dus ziet Fellaini een tweede titel op rij aan zijn neus voorbijgaan. 

Gerelateerd: