Ga naar de inhoud

Kyrie Irving bezorgt Brooklyn zege met buzzer beater, Boston en Golden State gaan onderuit

 za 17 december 2022 09:00
Kyrie Irving stal de show met een buzzer beater.

Kyrie Irving heeft Brooklyn een vijfde overwinning op een rij bezorgd met een buzzershot tegen Toronto (116-119). Boston Celtics en Golden State Warriors gingen onderuit.

Met nog een paar seconden op de klok had Toronto de bordjes gelijk kunnen zetten dankzij twee vrijworpen van Scottie Barnes. Maar Kyrie Irving nam geen vrede met die 116-116-stand. Net voor de buzzer mikte hij de beslissende driepunter binnen.

 

Brooklyn, de nummer 4 in de Eastern Conference, boekte zo zijn vijfde overwinning op een rij, de negende in de laatste tien duels. 

 

Irving haalde 32 punten. De 30-jarige Amerikaan was tijdens dit NBA-seizoen een tijdje geschorst, omdat hij via sociale media een film met een antisemitisch gedachtegoed had gepromoot. 

 

Eind vorige maand keerde hij terug en sindsdien is zijn ploeg aan een opmars bezig. Kevin Durant voegde 28 punten toe. Fred VanVleet (Toronto) werd topschutter met 39 punten.

 

Brooklyn blijft door de late zege in het spoor van Cleveland. De Cavs, derde in het oosten, pakten een 118-112 zege tegen Indiana. Donovan Mitchell (41 ptn) was de held van de avond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Golden State verliest zonder Curry

Een krasselend Golden State ging zonder Stephen Curry, die deze week uitviel met een schouderblessure, onderuit bij Philadelphia. Met 14 zeges en 16 nederlagen is de start van de titelverdediger een tegenvaller.

 

Joel Embiid was met 34 punten en 13 rebounds de uitblinker bij de Sixers. James Harden bracht 27 punten en 9 assists bij.   

 

Boston van zijn leed dan weer een verrassende nederlaag tegen Orlando. De Celtics blijven het beste team in de NBA met 22 overwinningen en 8 nederlagen. Jayson Tatum (31 ptn) en Jaylen Brown (26 ptn) waren zoals gewoonlijk op de afspraak, maar stuitten op een Orlando in topvorm. Moritz Wagner (25 ptn) en rookie Paolo Banchero (20 ptn) leidden hun manschappen naar een vijfde zege op rij.   

 

Atlanta pakte intussen een knappe 106-125 overwinning tegen Charlotte. Trae Young (31 ptn) en Bogdan Bogdanovic (28 ptn) waren op dreef bij de Hawks. Sacramento veroverde dankzij een collectieve topprestatie de zege tegen Detroit (113-122). Zeven spelers van de Kings haalden meer dan tien punten.   

 

New York ten slotte pakte zijn zesde zege op rij tegen Chicago (91-114). RJ Barrett (27 ptn) toonde de Knicks de weg, uitstekend bijgestaan door Jalen Brunson en Quentin Grimes (elk 22 ptn).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: