Ga naar de inhoud

Ergernis over de arbitrage: "Hopelijk geen penalty in de finale die 'door de emir' wordt gefloten"

 za 17 december 2022 20:18

De arbitrage ging de voorbije weken iets te vaak over de tongen. Ook Peter Vandenbempt heeft zich geërgerd aan de scheidsrechters en hoopt dan ook dat ze in de finale geen hoofdrol zullen opeisen. 

De Pool Szymon Marciniak blaast morgen op het fluitje voor de finale tussen Argentinië en Frankrijk. Een naam die hopelijk niet te vaak zal vallen.

 

"Marciniak is een outstanding scheidsrechter", vindt Peter Vandenbempt. "Iemand met grote autoriteit, die weinig nodig heeft om de discipline op het veld te handhaven. Ik ben benieuwd hoe hij zich zal gedragen."

 

De arbitrage in de troostfinale, en bij uitbreiding de rest van het WK, stelt de Sporza-commentator wel niet gerust. "In Marokko-Kroatië werden weer gele kaarten niet gegeven en er was ook die overduidelijke penalty die niet werd gefloten."

 

"Ik heb op mijn hotelkamer geroepen: "Hoe is dit nu mógelijk! Waar is de VAR?" Ik begrijp er helemaal niets van."

Bij die overduidelijke penalty in Marokko-Kroatië was ik aan het roepen in mijn hotelkamer: hoe is dit nu mógelijk?

Peter Vandenbempt

"We kregen al een paar historische blunders"

Peter Vandenbempt heeft het vermoeden dat er consignes van bovenaf zijn gegeven. "Al die refs moeten geweldig opletten met het trekken van kaarten, want de vedetten moeten bewaard worden tot het moment supreme van de heer Infantino. Die laksheid van de refs en VAR hier..."

 

"Er zijn al een paar historische blunders geweest op dit WK. De goal van Frankrijk tegen Engeland is werkelijk wraakroepend."

 

"Het kan toch niet dat de scheidsrechter of de VAR straks de finale zullen bepalen. Argentinië heeft al twee goedkope penalty's gekregen. Dat Messi er straks weer zo een krijgt waarvan we zeggen: die is door de emir gefloten."

Gerelateerd: