Ga naar de inhoud

Dubbel gevoel bij Belgische delegatie na EK veldlopen: "Parcours heeft ons wat genekt"

 ma 12 december 2022 11:51
Het EK veldlopen was er voor België eentje met wisselend succes.
Het EK veldlopen was er voor België eentje met wisselend succes.

België is dankzij Isaac Kimeli met één medaille teruggekeerd van het EK veldlopen in Italië. Delegatieleider Gery Follens maakt de Belgische balans op bij Sporza. "Het parcours heeft ons wat genekt", klinkt het.

"Ik zit een beetje met een dubbel gevoel. We gaan met een medaille naar huis en dat is heel mooi, want dat was al van 2018 geleden, ook met Isaac Kimeli. Jammer genoeg hebben we als team bij de senioren wel net naast een medaille gepakt", vertelt Gery Follens.

 

Met de 4e plek deden de Belgische mannen wel één plaatsje beter dan vorig jaar. "Het was een mooi teamprestatie", vindt Follens. "Dat was wel een positieve vaststelling.

 

Bij de junioren vrouwen was er een 7e plaats in de teamklassering. "Dat is goed. Dat was vooraf niet verhoopt. De prestaties van een aantal junioren was zeker hoopgevend."

Dat Mieke Gorissen er niet bij kon zijn, was een serieuze aderlating voor ons klassement.

Gery Follens

Follens meent dat het parcours de Belgen wel parten gespeeld heeft. "De hellingen en de afdaling waren heel gevaarlijk. We hebben 's ochtends nog van spikes moeten veranderen. Het was een heel atypisch parcours. Dat heeft ons wel een beetje genekt. We hadden wel iets meer gehoopt en verwacht."

 

Vooral bij de seniors vrouwen was er geen uitschieter. "Het is wat het is", legt Follens zich daarbij neer. "Lisa Rooms maakte in Roeselare nog een goeie indruk, maar het parcours in Italië was voor haar misschien niet evident. Hanne Verbruggen kwam er pas in het 2e deel door, terwijl Eline Dalemans dan een terugval had."

 

"Dat Mieke Gorissen er niet bij kon zijn, was natuurlijk wel een serieuze aderlating. Met haar erbij vermoed ik dat we toch een iets betere klassering hadden kunnen pakken."

"Brussel zou ons volgend jaar beter moeten liggen"

Volgend jaar vindt het EK veldlopen plaats in Brussel. Dan vinden de Belgen wellicht wel een parcours op hun maat. "Het is de omloop van de CrossCup. Die is prachtig. Alles zit erin", vindt Gery Follens.

 

"Volgens mij zou Brussel de Belgen beter moeten liggen. Ik verwacht dat de Mixed Relay ploeg volgend jaar dichter moet kunnen eindigen. Een thuiswedstrijd is ook een ander gegeven."

Gerelateerd: