Ga naar de inhoud

Europees kampioen Michael Vanthourenhout beloond met nieuw contract: "Ik voel me hier goed"

 ma 5 december 2022 12:37
Michael Vanthourenhout tekent een contract tot eind 2025.

Michael Vanthourenhout blijft tot eind 2025 trouw aan Pauwels Sauzen - Bingoal. De Europese kampioen tekende die nieuwe overeenkomst met het team van Jurgen Mettepenningen. "Hopelijk kan ik mijn carrière afsluiten bij deze ploeg", reageert hij opgetogen.

Michael Vanthourenhout ontpopte zich dit seizoen tot prijzenpakker. De 28-jarige crosser presteerde ook erg regelmatig en won al vier wedstrijden. 

 

In november was hij de beste op het Europees kampioenschap in Namen en de veldritklassieker in Overijse. Vroeg in het seizoen won hij ook al in Kruibeke en Meulebeke. 

 

Vanthourenhout rijdt al zijn hele profcarrière voor de ploeg van manager Mettepenningen. "Ik voel me goed in deze ploeg", reageerde hij.

Ook bij mijn rol in de ploeg voel ik me goed: ik kan naast Eli Iserbyt crossen zonder druk.

Michael Vanthourenhout

"De aanwezigheid van Mario De Clercq en de komst van ploegleider Robby Cobbaert zijn belangrijk voor me. De trainingen op woensdag met hen, in mijn eigen regio, zijn de belangrijkste dagen van de week." 

 

"Ook bij mijn rol in de ploeg voel ik me goed: ik kan naast Eli Iserbyt crossen zonder druk", deelde de Europese kampioen. "Als één van ons wat minder is, is de ander er altijd wel om dat op te vangen. Een win-winsituatie, zowel voor mij als voor de ploeg." 

 

"Het seizoen tot nu is al heel goed geweest, maar ik denk dat ik nog steeds wat progressie kan maken. Van nature uit ben ik iemand die ook op deze leeftijd misschien nog wat kan verbeteren."

 

"Ook na 2025 wil ik nog een paar jaar doorgaan, maar hopelijk kan ik later net als Kevin Pauwels en Klaas Vantornout mijn carrière afsluiten in deze ploeg."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.