Ga naar de inhoud

Kosovaars voetbaltalent, in september getest bij Anderlecht, overlijdt na hartaanval tijdens match

 zo 4 december 2022 12:53
Hij speelde bij de U17 van Kosovo.
Erion Kajtazi vierde vorige maand zijn 17e verjaardag.

Erion Kajtazi, een 17-jarige voetbalbelofte uit Kosovo, is gisteren gestorven na een hartaanval tijdens een wedstrijd in de jeugdcompetitie tussen zijn club Trepça '89 en A&N. Dat hebben de Kosovaarse federatie en de club uit Mitrovica bekendgemaakt.

Kajtazi, die vorige maand zijn 17e verjaardag vierde, kreeg een hartaanval op het terrein. De medische staf van beide teams bood snel hulp, maar kon hem niet reanimeren. Daarop ging het met spoed richting het ziekenhuis Prizren, maar ook daar kon geen hulp meer baten.

De Kosovaarse U17-international stond in de belangstelling van verschillende Europese clubs. Zo testte de centrale middenvelder in september ook bij Anderlecht.