Ga naar de inhoud

Bondscoach bevestigt: "Van der Poel begint crossseizoen zondag in Wereldbeker Hulst"

 ma 21 november 2022 11:52
" "
Long time, no see: Mathieu van der Poel reed vorig jaar als wereldkampioen maar 2 crossen.

De organisatie van de Wereldbekercross in Hulst kondigde gisteren de naam van Mathieu van der Poel aan, maar een officiële bevestiging is er maar vandaag: bondscoach Gerben de Knegt nam de 27-jarige Nederlander op in zijn selectie.

De cross in eigen land in het Zeeuwse Hulst wordt de eerste cross van het seizoen voor Van der Poel. "Ik denk dat we allemaal benieuwd zijn naar de rentree van Mathieu in het veld", zegt De Knegt.

"Dat geldt zeker ook voor Mathieu zelf. Je hebt als veldrijder bij je eerste cross vaak even de tijd nodig om de technische vaardigheden weer op te pakken, maar ik heb er wel vertrouwen in dat Mathieu snel weer die routine gaat krijgen."

Het parcours moet Van der Poel liggen, meent de Nederlandse bondscoach. "Al  moeten we wel afwachten of het weer nog van invloed gaat zijn op de ondergrond daar."

"Maar is die ronde zoals de afgelopen jaren, dan liggen er mooie afdalingen in, wat loopwerk en enkele snelle stukken. Dan is het zeker een parcours waarop Mathieu zich thuisvoelt."

Zondag tegen Pidcock, Van Aert begint 4 december in Antwerpen

Van der Poel vertoefde de voorbije weken in Spanje om zich klaar te stomen voor het nieuwe veldritseizoen. Vorig jaar reed hij door knie- en rugproblemen slechts 2 crossen. In zijn laatste wedstrijd, Heusden-Zolder, stapte hij vroegtijdig af na een val en blessure. Daardoor startte ook zijn seizoen op de weg met vertraging.

Gisteren werkte Van der Poel zijn eerste training in het veld af, 33,52 kilometer in de bossen van Kasterlee, goed voor 1,5 uur training.

In Hulst zal hij de strijd aangaan met onder meer wereldkampioen Tom Pidcock. Op Wout van Aert is het nog wachten tot 4 december in de Wereldbeker van Antwerpen.

Over andere wedstrijden is er nog geen duidelijkheid. Renner en team Alpecin-Deceuninck communiceerden daar nog niet over.

Gerelateerd: