Ga naar de inhoud

Vanaken ziet kans: "Benfica speelt in dezelfde competitie als Porto en daar wonnen we met 0-4"

 ma 7 november 2022 13:06
Hans Vanaken droomt nog van een vervolg na de 1/8e finales.

Het oogt gemakkelijker dan Real Madrid of Manchester City, maar Benfica is een verraderlijke tegenstander voor Club Brugge in de 1/8e finales van de Champions League. Toch zien Hans Vanaken en Simon Mignolet kansen: "Het kan, maar dan moeten wel een aantal randscenario's worden ingevuld."

Vanaken: "Jaremtsjoek zal ons wel kunnen helpen"

Geen Manchester City. Een zucht van opluchting bij de spelers toen ze de Engelse landskampioen alvast niet als tegenstander lootten. Een minuut later zagen ze Benfica uit de trommel komen.

 

"Naar de buitenwereld toe lijkt het misschien alsof het een van de meest haalbare tegenstanders was uit de groepswinnaars, maar ze hebben wel hun poule gewonnen tegen PSG en Juventus. Dan heb je een geweldig elftal", was de eerste reactie van Hans Vanaken.

 

"Benfica is een grote ploeg met een rijke traditie, maar ik ken ze eerlijk gezegd niet zo goed. Roman Jaremtsjoek zal ons wel wat kunnen helpen als ex-speler. Hij zal de jongens wel beter kennen."

 

Vanaken kent Benfica niet goed, maar ziet wel kansen voor Club Brugge. "Ze spelen in dezelfde competitie als Porto en daar wonnen we met 0-4. Niets is onmogelijk in het voetbal. We moeten de ploeg nog analyseren om te kijken waar de mogelijkheden liggen."

 

"We moeten hopen op een goed resultaat thuis om iets te kunnen doen. We mogen niet met 0-4 verliezen zoals tegen Porto, want dan wordt het heel moeilijk."

Laat ons niet dom zijn en zeggen: we gaan het gemakkelijk doen.

Simon Mignolet

Doelman Simon Mignolet was zichtbaar opgelucht dat Manchester City niet als tegenstander uit de pot kwam. "Dat is echt een ongelofelijk goede ploeg", lachte hij. "Maar Benfica is de leider in Portugal en heeft zijn groep gewonnen tegen PSG en Juventus."

 

"Maar als we één ploeg hadden willen loten, dan was het wel Benfica. Het is een leuke verplaatsing én we hebben een kans. Als we thuis een goed resultaat kunnen neerzetten, dan wordt het daar een finale. Het kan, maar dan moeten veel randscenario's worden ingevuld."

 

"Laat ons niet dom zijn en zeggen: we gaan het gemakkelijk doen. Maar als we opnieuw een goed blok zijn, dan spelen we voor alles."

 

Toch wil Mignolet het Champions League-hoofdstuk nu "even in de koelkast leggen". "We kunnen het even afsluiten en links laten liggen", zei hij. "We focussen nu op de Beker, de competitie en het WK. We hebben nog genoeg tijd om Benfica te analyseren."

Gerelateerd: