Ga naar de inhoud

Fem van Empel (20) is nieuwe Nederlandse kannibaal: "Ze bloeit helemaal open"

 ma 24 oktober 2022 06:41
Twee keer in Amerika en gisteren in Tabor, Tsjechië.
Drie op drie voor de jonge Fem van Empel.

In het veldrijden bij de vrouwen lijkt zich dit seizoen een machtswissel voltrokken hebben, want met Fem van Empel en Puck Pieterse stonden twee 20-jarigen op één en twee in Tabor. Voor Van Empel was het al de 3e Wereldbekerzege op een rij. "Ze is een volmaakte jonge veldrijdster", vindt Paul Herygers.

Dat de Nederlandse vrouwen de cross in Tabor domineerden, is geen nieuws meer. Maar het zijn niet langer Denise Betsema, Lucinda Brand (nu geblesseerd), Ceylin Alvarado of Annemarie Worst die de dienst uitmaken, wel Fem van Empel.

Van Empel, nog maar net 20, won dit seizoen 5 van haar 6 crossen, waaronder 3 Wereldbekercrossen. "Ze kan blijkbaar scoren waar ze wil", stelt commentator Paul Herygers vast.

 

"Vorig jaar liet ze zich als piepkuikentje al af en toe zien, zoals in Val di Sole. Maar nu bloeit ze helemaal open. Het is een volmaakte jonge veldrijdster."

 

In Tabor was Lucinda Brand er wel niet bij, zij brak haar pols tijdens een verkenning. "Maar zelfs Brand zou het moeilijk gehad hebben tegen Van Empel."

 

"Wellicht zal Brand niet al te lang out zijn, maar ze zouden haar beter wat afremmen. Ze kan wereldkampioene worden in Hoogerheide. Sven Nys moet haar rustig houden. Alles op het WK!"

Gerelateerd: