Ga naar de inhoud

Kurt Van de Wouwer wordt sportief manager bij Lotto-Soudal: "Geloof in de toekomst"

Kurt Van de Wouwer (midden, archieffoto)

Kurt Van de Wouwer (51) wordt per direct sportief manager bij Lotto Soudal. De ervaren ex-renner van de ploeg heeft zich de laatste jaren bewezen als manager van het Development Team en Ladies Team.

Kurt Van de Wouwer kwam als renner jarenlang uit voor de Lotto-wielerploegen en na zijn sportieve carrière werd hij er ploegleider. Hij kent het reilen en zeilen binnen de ploeg dus door en door.

 

Van de Wouwer stond jaren aan het hoofd van het Development Team en Ladies Team. Onder zijn Vleugels zetten onder meer jonge talenten als Arnaud De Lie, Florian Vermeersch en Maxim Van Gils de stap naar de profs.

 

Met de aanstelling van Van de Wouwer wil de ploeg de continuïteit waarborgen. "Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle sportieve beslissingen, zodat de ploeg zich volop kan focussen op de voorbereidingen richting het nieuwe seizoen", klinkt het bij Lotto-Soudal.

 

"Ik ben heel trots dat ik deze stap kan zetten", zegt Van de Wouwer zelf. "Deze ploeg betekent alles voor mij, na al die jaren dat ik hier als renner, ploegleider en manager van het Development Team en Ladies Team heb gewerkt."

 

"De Lotto-wielerploegen spelen een cruciale rol in het Belgische en mondiale wielrennen. De huidige selectie herbergt heel veel jong talent, aangevuld met een aantal internationale toppers vol ambitie."

 

"Ik geloof volop in de toekomst van wat volgend jaar Lotto Dstny zal heten en kijk ernaar uit om daar in mijn nieuwe rol mee vorm aan te geven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.