Ga naar de inhoud

Belgian Darts Open vindt volgend voorjaar plaats in mei

 ma 3 oktober 2022 12:58
" "
Kim Huybrechts stuntte vorige maand tegen Michael van Gerwen op de editie 2022.

De Europese tak van de PDC (Professional Darts Corporation) heeft voor 2023 al een nieuwe editie van de Belgian Darts Open aangekondigd. Het dartstoernooi vindt weer plaats in de Oktoberhallen in Wieze van 5 tot en met 7 mei.

Twee weken geleden ging de overwinning enigszins verrassend naar de Engelsman Dave Chisnall. Kim Huybrechts werd de beste Belg. Hij bereikte de 1/8e finales na een stuntzege tegen de Nederlander Michael van Gerwen.

De Belgian Darts Open vond voor het eerst plaats in 2020, toen won Gerwyn Price. In 2021 was er geen editie.

Van 2015 tot 2017 was er in Hasselt een European Darts Championship, maar dat verhuisde in 2018 opnieuw naar Duitsland.