Ga naar de inhoud

Lewis Hamilton voor het eerst dit seizoen snelste in oefenritten

 vr 30 september 2022 13:55
Lewis Hamilton rijdt in de eerste oefensessie van de GP van Singapore de snelste tijd.

Lewis Hamilton reed in de eerste oefensessie op de Grote Prijs van Singapore de snelste tijd. Het is de eerste keer dat de zevenvoudige wereldkampioen daar dit seizoen in slaagt. Hij bleef de jarige Max Verstappen nipt voor. De tweede vrije training was voor de Ferrari's van Sainz en Leclerc. 

Een niet zo gewone primeur voor Lewis Hamilton dit seizoen. Wat de vorige seizoenen routine was, is nu een unicum. Op het circuit van Marina Bay reed hij in een tijd van 1'43"033 het snelste rondje.

 

Het zal een kleine opsteker zijn voor Hamilton en zijn ploeg Mercedes, dat dit seizoen zich niet kan mengen in de strijd om de wereldtitel. Dat ze wereldkampioen Max Verstappen, op zijn verjaardag, nét achter zich houden - hij was 84 duizendsten trager - zal extra deugd doen. 

 

Charles Leclerc reed in zijn Ferrari de derde tijd, op 4 tienden van Hamilton. Verstappen's ploegmaat bij Red Bull Perez werd vierde, al op 8 tienden. De oefensessie werd even stopgezet nadat Lance Stroll (Aston Martin) een muur raakte. 

Ferrari boven in tweede oefensessie

In de tweede oefensessie waren de Ferrari's van Sainz en Leclerc de snelsten. Hamilton reed de vijfde tijd, terwijl zijn ploegmaat bij Mercedes Russell de derde tijd had. 


Verstappen kon zich door technische problemen met de vierde tijd in de tweede oefensessie geen verjaardagscadeau schenken. Al zal hij liever zondag de snelste zijn en zich, als alle kaarten goed liggen, voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen kronen.


Maar dan moet hij wel 22 punten meer halen dan Leclerc, zijn enige concurrent die nog overblijft.  De Grote Prijs van Singapore, traditioneel onder kunstlicht, wordt zondag om 14.00 u Belgische tijd gereden. 

Gerelateerd: