Ga naar de inhoud

Richarlison bestookt met banaan in Parijs, briljante volley van Sesko

 di 27 september 2022 22:03
Richarlison.

De Rode Duivels hebben hun interlandluik zondagavond afgesloten, heel wat andere landen deden dat vanavond. Zo oefende Brazilië tegen Tunesië en ging een doelpunt van wonderboy Benjamin Sesko de wereld rond. 

Brazilië opende tegen Tunesië al snel de score dankzij Raphinha, maar Talbi maakte na het kwartier verrassend gelijk in het Parc des Princes.

 

Die 1-1 bleef slechts een minuutje op het bord. Richarlison scoorde, waarna Neymar (penalty) en nog eens Raphinha de 4-1-ruststand zouden vastleggen.

 

De spits van Tottenham werd echter beschimpt door (Tunesische) fans in Parijs. Ze gooiden bij de 2-1 enkele projectielen richting de Braziliaan zoals een banaan.

 

De match werd ook kortstondig stilgelegd nadat spelers met laserpennen werden gehinderd.

 

5-1 was uiteindelijk de eindstand, goed voor de 7e zege op een rij van Brazilië in 2022.

Speler wil straffen

De Braziliaan van Tottenham kon op heel wat steun rekenen en kroop zelf ook in zijn pen op sociale media. Hij pleit voor strengere straffen.

"Zolang ze doorgaan met hun "bla, bla, bla" en niet straffen, zal dit blijven doorgaan. Het komt elke dag en overal voor. Neen tegen racisme."

De Braziliaanse bond, aanvoerder Thiago Silva en bondscoach Tite steunden hun kompaan: "Niet alles is te rechtvaardigen als je naar het voetbal gaat kijken", zei die laatste op de persconferentie. Hij riep op tot "strengere straffen" en een "betere opvoeding van de jeugd".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Doelpunt van de avond is van Sesko

Slovenië heeft met Benjamin Sesko een absoluut goudhaantje. De spits is nog maar 19 jaar en is goed op weg om bij RB Salzburg het pad van voorganger Erling Haaland te volgen. 

 

In de Nations League scoorde hij even voor het halfuur tegen Zweden de wondermooie 0-1. Volgend seizoen zal Sesko de overstap maken naar RB Leipzig. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.