Ga naar de inhoud

Connecticut houdt Meesseman en Allemand uit WNBA-finale na dramatisch slot

 vr 9 september 2022 08:22
De halve finale tussen de twee teams ging over 5 wedstrijden.
Het was hard tegen onzacht tussen Chicago en Connecticut. Meesseman heeft de bal.

De voorbije 20 jaar kon een WNBA-kampioen zijn titel nooit verlengen en dat zal ook nu niet gebeuren. Het Chicago Sky van Emma Meesseman, Julie Allemand en Ann Wauters verloor thuis de 5e en beslissende partij in zijn halve finale tegen Connecticut Sun. Dat haalde in het 4e quarter een achterstand van 11 punten op: 63-72.

Connecticut heeft zijn revanche te pakken. Vorig jaar schakelde Chicago topreekshoofd Sun uit in de halve finales en doorheen het seizoen beet Connecticut 4 keer in het zand.

Meesseman en co. gaven het thuisvoordeel - net als in de 1e match van de best-of-5 - uit handen. De match ging gelijk op tot de rust (40-40), waarna de thuisploeg de bovenhand leek te halen. Bij 61-50 in het vierde quarter - na een driepunter van Meesseman - leek het verschil gemaakt.

Maar de Sun hadden een geweldige eindspurt in huis en blikten met een 5-24-slotquarter Chicago helemaal in. De bezoekers maakten de laatste 18 punten. "Een van de grootste ontgoochelingen in mijn carrière", treurde Chicago-coach James Wade.

"Zo'n quarter hebben we nooit gehad, daar dan het seizoen mee afsluiten komt hard aan. Dit weerspiegelt niet wat we dit seizoen gepresteerd hebben."

De laatste 8 shotpogingen van Sky waren vergeefs. "Dat was natuurlijk niet met opzet", legde Courtney Vandersloot (12 ptn) uit. "Misschien waren we eerder bang om te verliezen, dan te proberen winnen. De bal wilde er gewoon niet meer in."

Zo'n quarter hebben we nooit gehad. Dit komt hard aan

Chicago-coach James Wade

De driepunter op 7'20" van het einde was trouwens de laatste score van Meesseman. Ze kwam tot 14 punten, 6 rebounds en 2 assists in 32 minuten. Allemand scoorde niet in 7 minuten. De 22 punten van Kahleah Copper volstonden niet.

De vrouw van de match was Jonquel Jones met 15 punten en 10 rebounds, met DeWanna Bonner (15 ptn) en Natasha Hiedeman (14 ptn) in steun. Connecticut neemt het in de finale op tegen de Las Vegas Aces, die Seattle Storm met 3-1 opzijzetten.


(lees voort onder foto)

" "
Julie Allemand kwam in 7 minuten niet op het statistiekenbord.

Elk nadeel heeft voordeel: goed voor WK-voorbereiding Cats

Door de uitschakeling van Chicago kunnen Meesseman en Allemand nog een groot deel van de voorbereiding van de Belgian Cats op het komende WK in Australië meepikken.

Mocht Chicago de finale gehaald hebben en het daar tot een Game 5 gekomen zijn, dan vond die laatste WNBA-match plaats op 20 september.

En op 22 september openen de Belgen in Groep A hun WK tegen olympisch en wereldkampioen Verenigde Staten. Ook Zuid-Korea (23/9), Puerto Rico (24/9), Bosnië en Herzegovina (26/9) en China (27/9) zijn tegenstanders.

Beelden van Game 5:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.