Ga naar de inhoud

Titelverdediger Chicago Sky staat op één overwinning van WNBA-finale

Emma Meesseman (archieffoto).

Chicago Sky heeft de tussenstand in de halve finales van de WNBA op 2-1 gebracht tegen Connecticut Sun. De club van Emma Meesseman, Julie Allemand en Ann Wauters won het eerste onderonsje op het parket van de rivalen. Dinsdag volgt de 4e match in deze best-of-5.

Na de 2 duels in Chicago stonden de bordjes in evenwicht tussen Chicago Sky en Connecticut Sun: 1-1.

 

In de derde affiche won de kampioen met 72-76 de eerste match op het parket van Connecticut.

 

Bij de rust gaf het scorebord in de Mohegan Sun Arena 38-40 aan in het voordeel van Chicago. 

 

Het bleef erg spannend tot het slot, op 22 seconden van het eindsignaal leidde Sky met amper twee punten (70-72). Uiteindelijk trokken de bezoekers met 72-76 aan het langste eind.

 

Emma Meesseman stond 31'43" op het parket, ze was daarin goed voor 13 punten, 3 rebounds en 6 assists. Julie Allemand lukte in 9'03" 5 punten en 2 assists.

 

De vierde wedstrijd is dinsdag opnieuw in Connecticut voorzien. Trekt Chicago dan aan het langste eind, dan is het finaleticket een feit.

 

Chicago Sky, met assistent-coach Ann Wauters, beëindigde het reguliere seizoen als tweede, achter de Las Vegas Aces. In de andere halve finale tussen Las Vegas en Seattle Storm staat het 1-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.