Ga naar de inhoud

Vincent Vanasch zet schouders onder hockeykamp: "Het geeft me echt een boost"

 do 4 augustus 2022 13:36
Vincent Vanasch hoopt jonge talenten te inspireren.

Morgen, vrijdag 5 augustus, is het een jaar geleden dat de Red Lions hockeygoud veroverden op de Spelen van Tokio. Een jaar later offert doelman Vincent Vanasch enkele vakantiedagen op voor een hockeykamp. "Op het einde van zo'n kamp ben ik een beetje moe, maar heb ik tegelijk net als de kinderen een grote glimlach."

Wordt de nieuwe Vincent "The Wall" Vanasch (34) door de topkeeper van de Red Lions zelf gekneed? Vanasch leert dezer dagen een 50-tal jonge knapen de kneepjes van het vak.

 

"Het is supermooi dat ik mijn ervaring aan deze kinderen kan geven", vertelt een enthousiaste Vanasch tijdens het zomerkamp.

 

"Ik ben hier tijdens deze driedaagse altijd aanwezig van 's ochtends tot 's avonds en ik geef mee de trainingen. Dat is geweldig. Ik ben hier niet gewoon voor een signeersessie en de kinderen mogen me alles vragen."

 

Vanasch organiseert het kamp tijdens zijn vakantie. "Dat is supermoeilijk, want mijn programma bij de club en de Lions zit vol, maar het geeft me ook echt een boost. Op het einde ben ik een beetje moe, maar heb ik net als alle kinderen een grote glimlach."

Met de Red Lions hebben we al afgesproken dat we om de 10 jaar onze titel ginds in Tokio zullen gaan vieren.

Vincent Vanasch

Vincent Vanasch strooit met tips. "Ik wil niet stoppen en niets geven aan deze generatie. Ik probeer mijn mentaliteit door te geven: we werken hard, maar het zal ook leuk zijn."

 

Hockey is ontzettend populair en heeft het elitaire imago van zich kunnen afschudden. "Toen ik jong was, waren zulke initiatieven er niet. Nu kan ik dit aanbieden."

 

"En we proberen die clichés te breken. Onze nationale ploeg telt spelers van rijke families, maar ook gasten uit Molenbeek of Evere. Zoals ikzelf, want ik woonde er op een klein appartement met mijn zussen, broers en ouders. En ik kon altijd hockeyen."

 

Vanasch zal de eerste verjaardag van het olympische hockeygoud dus vieren in de Belgische zon tussen de jeugd. "Maar met de Lions hebben we al afgesproken dat we om de 10 jaar onze titel ginds in Tokio zullen gaan vieren", belooft hij. 

Gerelateerd: