Ga naar de inhoud

Ze is dan toch niet onverslaanbaar: Iga Swiatek uitgeschakeld in haar eigen Warschau

Iga Swiatek blijft de nummer één op de wereldranglijst.

Het was al meer dan een jaar geleden dat Iga Swiatek (WTA-1) nog eens verloor op gravel. Maar ook de Poolse nummer één blijft niet onverslaanbaar. Op het toernooi van Warschau verloor ze in de kwartfinale van Caroline Garcia (WTA-45) in 3 sets: 6-1, 1-6 en 6-4.

Iga Swiatek (2, 1)
Caroline Garcia (10, 5)
einde
1
set 1
6
6
set 2
1
4
set 3
6

Iga Swiatek weet weer wat verliezen is. De voorbije maanden blies ze alles en iedereen weg en kroonde ze zich tot de nieuwe koningin van het vrouwentennis, maar die periode is nu misschien wel voorbij.

 

Met de eindzege op Roland Garros op zak, leek niemand haar van de eindzege te kunnen houden op Wimbledon. Maar daar faalde de Poolse nummer één. In de derde ronde werd ze uitgeschakeld door Alizé Cornet.

 

Door een tweede nederlaag op enkele weken tijd, lijkt Swiatek haar aura van onoverwinnelijkheid toch wat kwijt te zijn. De Poolse werd, in haar eigen Warschau, uitgeschakeld door Caroline Garcia.

 

Zij neemt het in de halve finale op tegen de Italiaanse Jasmine Paolini.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.