Ga naar de inhoud

Bordeaux mag dan toch de competitie starten in de Ligue 2

 wo 27 juli 2022 14:27

Girondins de Bordeaux is op 3 dagen voor de start van het seizoen opgevist in de Ligue 2. Dat is woensdag door het uitvoerend comité van de Franse voetbalbond (FFF) bevestigd. Daarmee komt er meteen ook een einde aan een lange soap.

Bordeaux degradeerde vorig seizoen sportief naar de Ligue 2 en werd zelfs aanvankelijk administratief teruggezet naar de 3e klasse omwille van zware financiële problemen.

De club ging in het verweer en verloor de zaak in beroep, waardoor de degradatie naar de 3e klasse een feit leek. Maar enkele dagen voor de start van de competitie heeft Bordeaux nu toch groen licht gekregen om te starten in de Ligue 2.

Bordeaux zal worden opgeroepen door de Nationale Directie voor Controle en Beheer (DNCG) "om eventuele onmiddellijke follow-up- en controlemaatregelen tegen de club te overwegen", en zal onder "versterkte en regelmatige financiële controle staan tijdens het seizoen 2022-2023", laat de Franse voetbalbond weten.

Gerelateerd: