Ga naar de inhoud

Gouden Bal-winnares Alexia Putellas is na operatie aan gescheurd knieligament 10 tot 12 maanden buiten strijd

 di 12 juli 2022 16:46
Alexia Putellas zal dit jaar niet meer op het voetbalveld te zien zijn.

Alexia Putellas is er met Spanje niet bij op het EK voetbal, maar de winnares van de Gouden Bal zal nog een pak langer aan de kant staan. De sterkhoudster van de Spaanse nationale ploeg is geopereerd aan een gescheurd ligament in haar linkerknie en zal liefst 10 tot 12 maanden aan de kant staan.

Enkele dagen voor de eerste groepswedstrijd van Spanje op het EK tegen Finland verstuikte Alexia Putellas op training haar linkerknie. De sterspeelster van FC Barcelona en het Spaanse nationale elftal bleek daarbij een ligament gescheurd te hebben en zag meteen het EK aan zich voorbijgaan.

 

De schade blijkt nu bijzonder groot te zijn want Putellas zal ook het grootste deel van komend seizoen missen. Ze onderging intussen een operatie en zal 10 tot 12 maanden aan de kant staan. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: