Ga naar de inhoud

Dani Alves hard voor Barça: "Ze geven niets om zij die geschiedenis schreven voor club"

Dani Alves heeft zijn tweede periode bij Barcelona afgesloten.

De terugkeer van Dani Alves (39) bij Barcelona is beperkt gebleven tot een half seizoen. De manier waarop hij weer opzij werd geschoven, zorgde voor een wrange nasmaak bij de Braziliaan. "Barça heeft gezondigd de voorbije jaren."

Dani Alves keerde vorig seizoen verrassend terug naar oude liefde Barcelona. De rechtsachter, die tussen 2008 en 2016 al voor de Blaugrana speelde, kwam zijn ex-club uit de nood helpen.

 

Maar Alves kreeg geen nieuwe aanbieding na het seizoen. "Ik ben heel blij dat ik de kans kreeg om terug te keren, een moment waar ik 5 jaar van had gedroomd", vertelde de Braziliaan aan de Engelse krant The Guardian.

 

"Maar de manier waarop ik ben vertrokken, was minder leuk. Barcelona heeft de afgelopen jaren gezondigd. De clubleiding geeft niets om de mensen die geschiedenis hebben geschreven voor de club."

 

"Ik had graag gehad dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt. Ik heb het dan niet over mijn situatie, ik ben Xavi en Laporta dankbaar dat ik mocht terugkeren. Maar de mentaliteit binnen de club is helemaal anders dan jaren geleden."

 

Waar de toekomst van de Braziliaan ligt, weet Alves nog niet. "Ik hou van uitdagingen. Er zijn al wat interessante voorstellen voorbijgekomen."