Ga naar de inhoud

Kopzorgen na knuffel voor Lampaert? Ook persman test positief op corona

 za 2 juli 2022 12:30
Yves Lampaert knuffelde na zijn zege met persverantwoordelijke Phil Lowe.

De corona-uitbraak bij Quick Step-Alpha Vinyl duurt voort: na ploegleider Tom Steels heeft ook persverantwoordelijke Phil Lowe positief getest op covid-19. Extra kopzorgen voor gele trui Yves Lampaert, want gisteren knuffelde hij na zijn ritzege nog met de persman.

Quick Step-Alpha Vinyl blijft niet gespaard van coronazorgen. Het Belgische team moest nog voor de Tourstart Tim Declercq vervangen door Florian Sénéchal na een positieve coronatest. Ook twee stafleden konden niet afreizen naar Denemarken.

 

Na de eerste rit bevestigde ploegmanager Patrick Lefevere dat nog eens twee stafleden vrijdagochtend positief getest hadden. En daar kwam 's avonds ploegleider Tom Steels nog bij.

 

Tot overmaat van ramp kreeg ook persverantwoordelijke Phil Lowe slecht nieuws. De Brit knuffelde gisteren nog met gele trui Yves Lampaert na zijn verrassende overwinning in de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk.

 

Maandag staat de eerste rustdag op het programma in de Tour en dan moeten alle renners verplicht een coronatest afleggen. Afwachten of de brigade van Quick Step-Alpha Vinyl voltallig blijft.

Lampaert: "Ik heb veel mensen geknuffeld, dan krijg je toch wat schrik"

Lampaert beseft dat hij een risico loopt na de feestvreugde van gisteren. "Zelf had ik eerst niet zo'n schrik. Maar gisteren na de finish was er veel volk en heb ik veel mensen geknuffeld", zei hij voor de start van de tweede rit.

"Twee uur later krijg je dan toch wat schrik. Ik had nog nooit corona, het zou echt jammer zijn als ik het hier krijg."

 

"Uiteraard is er wel wat schrik", geeft ook teambaas Patrick Lefevere toe. "Ik ben geen bange haas, maar voor corona ben ik dat wel." 

 

"Tom (Steels) voelde zich goed 's morgens en testte toen nog negatief, maar 's avonds voelde hij zich niet in orde en hebben we een test gedaan. Die bleek positief. Hij zat de ganse dag in de wagen met Wilfried Peeters en een mecanicien. Tja." 

 

"De komende weken zal het iedere keer bang wachten zijn op de resultaten, maar dat is al een gans jaar zo en we blijven gewoon elke dag testen en consequent de veiligheidsmaatregelen volgen."

Plotseling is corona terug en is het niet meer weg te denken. We zijn supervoorzichtig, dragen maskers, ontsmetten de handen...

Klaas Lodewyck

Klaas Lodewyck neemt voorlopig de taken over van Tom Steels. "Maar het is wel nog de bedoeling dat Tom terugkeert", zegt hij. "Hopelijk is hij snel hersteld, test hij negatief en kan hij terugkeren."

 

"Plotseling is corona terug en is het niet meer weg te denken. We zijn supervoorzichtig, dragen maskers, ontsmetten de handen... Meer kunnen we niet doen."

 

"Het is de bedoeling dat alle afwezigen stelselmatig worden vervangen, maar het is niet evident om iedereen hier binnen het uur aanwezig te krijgen. In België zullen de grootste wissels gebeuren, zodat we op volle kracht verder kunnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: