Wout van Aert feliciteert "troonopvolger" Yves Lampaert: "Ik begrijp het echt niet, moatje"

  Groots in de nederlaag. Wout van Aert was er snel bij om Yves Lampaert te feliciteren nadat de landgenoot zijn tijd had verbeterd. "Zot vent, ik begrijp het echt niet", glunderde Lampaert tegen zijn collega.

  De ontgoocheling bij Wout van Aert was na enkele minuten al doorgespoeld. Hij had er dan ook geen moeite mee om Yves Lampaert meteen na zijn finish te feliciteren met de nieuwe beste tijd.

   

  Lampaert lachte breed na een handshake: "Ik heb de grote renner Wout van Aert geklopt!", knipoogde hij naar de pers, om zich vervolgens weer tot Van Aert te richten. "Zot vent, ik begrijp het echt niet, moatje. Ik dacht nochtans dat ik het iedere keer liet liggen in de bochten."

   

  "Blijkbaar niet", grijnsde Van Aert terug.

  Opvallend: Yves Lampaert, die tegen onze reporter verkondigde dat hij denkt dat nog iemand onder zijn tijd zou duiken, had zich niet specifiek voorbereid op de tijdrit. Pas de voorbije 48 uur ontdekte Lampaert het parcours in Kopenhagen.

   

  "Maar mijn goede tijdritten in de Ronde van België en op het BK zorgden wel voor veel vertrouwen, maar ik kan dit niet geloven."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Yves LampaertQST15:17
  2Wout van AertTJV+5
  3Tadej PogacarUAD+7
  4Filippo GannaIGD+10
  5Mathieu van der PoelADC+13
  6Mads PedersenTFS+15
  7Jonas VingegaardTJV+15
  8Primož RoglicTJV+16
  9Bauke MollemaTFS+17
  10Dylan TeunsTBV+20

  Gerelateerd: