Karim Bachar blijft 2 jaar langer bondscoach van Belgische futsalploeg

 do 16 juni 2022 13:18
Hij is sinds januari 2020 de sportieve baas.
De 46-jarige was vroeger al aanvoerder van de nationale ploeg.

Karim Bachar blijft op post als bondscoach van de Belgische nationale futsalploeg. De Belgische voetbalbond (KBVB) bevestigt dat zijn contract met 2 jaar is verlengd, al zeker tot na de kwalificatiecampagne van het WK 2024.

Bachar is 46 en voormalig aanvoerder van de Futsalduivels, hij leidt het team sinds januari 2020.

"Ik ben zeer trots dat ik mijn werk samen met mijn staf kan verderzetten bij de nationale futsalploeg. Ik was jaren kapitein van deze ploeg en nu ben ik coach. Dus kan ik alleen maar trots zijn dat ik mijn werk bij de federatie kan verderzetten", zegt Bachar.

"Ons doel is om het zo goed mogelijk te doen in de kwalificaties voor het WK Futsal 2024. Ons kwalificeren voor dat WK is echter een zeer zware opdracht, maar we zullen uiteraard ons uiterste best doen."

"Anderzijds willen we jonge spelers ook ervaring laten opdoen, dit met het oog op de toekomst van de nationale ploeg."

Op 6 juli is de loting voor de WK-voorronde. De 36 Europese teams worden in 12 groepen van 3 verdeeld. Na 4 duels (thuis en uit) stoten de 12 groepswinnaars en 4 beste tweedes door naar de Eliteronde.

De resterende 8 tweedes nemen deel aan barrages waar nog 4 tickets voor de Eliteronde te verdienen zijn.

De Eliteronde bestaat uit 5 groepen van 4 landen. De 5 groepswinnaars mogen naar het WK 2024. De 4 beste tweedes mogen naar de barrages, die leveren nog 2 WK-tickets op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: