Ga naar de inhoud

Tatyana Lebrun verovert op WK parazwemmen brons op 100 meter schoolslag

 zo 12 juni 2022 21:16

De 1e Belgische medaille op het WK parazwemmen is binnen. De 17-jarige Tatyana Lebrun snelde naar brons op de 100 meter schoolslag.

Tatyana Lebrun was de eerste Belgische die in competitie kwam op de 100 meter schoolslag (SB9), haar favoriete wedstrijd.

 

Nadat ze in de reeksen haar persoonlijk record verpulverd had (1'18"45), zwom ze naar het brons in haar eerste WK-finale.

 

Met een chrono van 1'18"90 mocht ze mee op het podium met de Nederlandse Lisa Kruger en de Australische Keira Stephens.

 

De zwemster van Sankt Vith opent met haar bronzen plak de medailleteller voor Paralympic Team Belgium.

 

Het is de eerste Belgische medaille in het G-zwemmen sinds de wereldkampioenschappen in 2017. Toen wonnen Aymeric Parmentier, Céline Deleuze en Yannick Vandeput drie bronzen medailles.

Me kwalificeren voor de finale was het hoofddoel. De bronzen medaille maakt me extra trots.

Tatyana Lebrun

"Ik had het ergens wel verwacht gezien de goede voorbereiding, maar ik ben super tevreden dat ik mijn persoonlijk record verbeter", reageerde de 17-jarige Lebrun.

 

"Ik kon me kwalificeren voor de finale en dat was mijn belangrijkste doel voor dit WK. Dat ik dan ook nog eens een bronzen medaille win, maakt me extra trots."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.