Tim Celen en Maxime Hordies pakken goud op EK Para-cycling in Oostenrijk

Tim Celen (archief) pakt zilver op het EK in Oostenrijk.

Van 25 tot 29 mei vinden in Oostenrijk de Europese Kampioenschappen voor G-wielrennen op de weg plaats. België trekt met 7 renners naar deze 2e editie van het EK. Volg hier hun prestaties.

EK paracycling

  1. 14 uur 27. Celen en Hordies zorgen voor 2 extra Belgische medailles. Tim Celen (T2) en Maxime Hordies (H1) hebben de wegrit op de UEC Paracycling European Championships gewonnen. Ze reden de hele race aan de leiding en lieten beide hun tegenstanders achter zich op de laatste beklimming. Regerend wereldkampioen Tim Celen wordt dus Europees kampioen in de T2-wegrace, terwijl Maxime Hordies hetzelfde doet in de H1-klasse. Paralympic Team Belgium keert huiswaarts met zeven medailles. .
  2. 29-05-2022.
  3. 18 uur 11. Geen extra medaille voor de Belgen. Griet Hoet en Anneleen Monsieur (WB) hebben net naast een medaille gegrepen in hun wedstrijd over 62 kilometer. Louis Clincke (C4) en Niels Verschaeren (C5) eindigden 10e. .
  4. 15 uur 09. Zilver voor Thomas-Goeman. Milan Thomas en Jonas Goeman hebben België een vijfde medaille bezorgd op het EK paracycling. Na 12 ronden, goed voor 74,4km, werd de Belgische tandem tweede in de wegrit.  De Nederlanders Bangma en Bos reden naar de Europese titel, ze kwamen solo over de finishlijn in Oostenrijk met een voorsprong van 31 seconden op de twee Belgen. .
  5. 28-05-2022.
  6. 18 uur 05. Hoet-Monsieur pakken brons, herentamden valt net naast podium. Griet Hoet en Anneleen Monsieur hebben hun tandemtijdrit afgesloten met een bronzen plak. De vierde Belgische medaille al op dit EK. Met een tijd van 34'56"61 moest het duo enkel een Ierse en Britse tandem voor laten gaan. De herentandem, met Milan Thomas en Jonas Goeman, strandde net naast het podium in Oostenrijk. 1"72 was het kleine verschil tussen de Belgen en het Poolse duo, dat goed was voor Brons. Nederland pakte het goud, Spanje het zilver. .
  7. 17 uur 47. Tim Celen en Louis Clincke beiden goed voor zilver. Ook op de tweede dag van het EK para-cycling is België goed voor eremetaal. Tim Celen (T2) reed in zijn individuele tijdrit de 2e snelste chrono. De Duitser Jäger pakte de overwinning, Durst maakte het Duits-Belgische podium compleet. Louis Clincke (C4) stond na zijn tijdrit ook  te pronken op een tweede plek.  .
  8. 27-05-2022.
  9. 20 uur 35. 1e Belg in actie, 1e medaille. Sterke start voor de Belgen in Oostenrijk. In de MH1-klasse kon Maxime Hordies beslag liggen op de zilveren medaille in de tijdrit. Hij legde de 17,8 kilometer af in 41'20"69. Morgen zijn er heel wat nieuwe kansen voor België, want dan komen nog 5 landgenoten in actie: Tim Celen, Louis Clincke, Niels Verschaeren en de duo's Thomas/Goeman en Hoet/Monsieur. .