Ga naar de inhoud

Maak kennis met het eSkootr Championship: deze waaghalzen steppen met 100 km/u door de straten

 wo 8 juni 2022 15:55
Het ziet er een beetje vreemd uit, maar eSkootr is geen sport voor doetjes.
Het ziet er een beetje vreemd uit, maar eSkootr is geen sport voor doetjes.

Als u de doorsnee deelstep al gevaarlijk vond, kijkt u maar beter eens naar deze snelheidsduivels. In het pas opgerichte eSkootr Championship wordt met elektrische steps tegen elkaar geracet. De piloten bereiken topsnelheden van meer dan 100 km/u. Het levert spectaculaire (en soms grappige) beelden op.

eSkootr Championship: Formule 1 van de steps

Het eSkootr Championship is toe aan zijn eerste editie ooit. In zes verschillende manches, verspreid over Europa en Amerika, nemen 10 teams met elk 3 piloten - zowel mannen als vrouwen - het tegen elkaar op. 

 

Daarbij wordt gebruikgemaakt van een systeem met verschillende reeksen. De top 4 of top 3 stoot telkens door naar de volgende ronde. Uiteindelijk maken de zes overgebleven finalisten uit wie de manche wint.

 

Net zoals in de Formule 1 wordt er zowel een teamklassement als een individueel klassement opgemaakt over alle manches heen. 

 

De eerste twee manches zitten er intussen op. Wie de volgende live wil meemaken, moet op 15  en 16 juli in Italië zijn.

 

Het doel van de gloednieuwe competitie is om micromobiliteit te promoten. Duurzaamheid, veiligheid en toegankelijkheid zijn daarbij de drie belangrijkste pijlers volgens de organisatoren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.