WK 3x3: "Hopelijk ontploft het straks op de Groenplaats en staat iedereen achter ons"

 di 7 juni 2022 18:42
Bryan De Valck, Thibaut Vervoort, Raf Bogaerts en Nick Celis
Bryan De Valck, Thibaut Vervoort, Raf Bogaerts en Nick Celis

Dankzij de sterke prestaties van de Belgian Lions op de Olympische Spelen maakte ons land vorig jaar kennis met 3x3-basketbal. Nu het WK in Antwerpen voor de deur staat, hopen de Belgische mannen ook voor eigen volk te schitteren. "We mikken op de top 3", klinkt het ambitieus.

Dat de Belgische mannen op de 3x3 World Tour aantreden als Team Antwerp doet al vermoeden waar de roots liggen. Dinsdag mochten de 3x3 Belgian Lions het thuispubliek al een voorsmaakje geven op een prachtige locatie: de inkomhal van het Centraal Station in Antwerpen.

"Om in onze eigen stad te mogen basketballen in het station, dat is toch een heel uniek gevoel", lacht Raf Bogaerts. "Ik denk dat het WK nog 10 keer zo imposant zal zijn. Dit was alvast een leuk voorsmaakje."

Het viel meteen op dinsdag: het volk bleef plakken. "Dat is ook deels de bedoeling natuurlijk: onze sport promoten in onze eigen stad. We zullen de jongeren aansporen om ook interesse te kweken in 3x3."

De kriebels zijn er al. Het gevoel is vergelijkbaar met de Olympische Spelen.

Thibaut Vervoort

Een WK in eigen stad, hoe bijzonder is dat? "De kriebels zijn er al", reageert Thibaut Vervoort. "Het gevoel is vergelijkbaar met de Olympische Spelen."

"Ik hoop dat we vandaag de mensen wat warm hebben kunnen krijgen om naar het WK te komen. Hopelijk ontploft het straks helemaal op de Groenplaats en de Grote Markt, met al die luide fans die als één blok achter ons staan."

"Wij zijn er in elk geval klaar voor. We moeten ons in eerste instantie focussen op onze poule, zodat we als 1e of als 2e kunnen doorstoten. We dromen van het podium. Daar moeten we in eigen land voor gaan."

Raf Bogaerts: "WK zal nog 10x zo imposant zijn"

Thibaut Vervoort: "Hopen op podiumplaats"

Gerelateerd: