Ga naar de inhoud

Zeilsters Anouk Geurts en Isaura Maenhaut na eerste WB-medaille: "Alles viel mooi samen"

 ma 6 juni 2022 11:09
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut waren heel blij met hun 2e plaats.

De Wereldbeker zeilen in Almere heeft België twee medailles opgeleverd. Zowel Emma Plasschaert als de tandem Anouk Geurts en Isaura Maenhaut pakten zilver. "Het was een goeie training met een goed resultaat."

De Wereldbekermanche in Almere bracht een primeur voor het jonge duo Anouk Geurts en Isaura Maenhaut in de 49er FX. "We zijn heel blij met deze week en met onze eerste medaille op een Wereldbeker", zegt Maenhaut.

 

"We hadden een moeilijke start van de week, maar de laatste dagen hebben we ons herpakt en we zijn goed geëindigd." Dat laatste is een understatement, want de Belgische tandem won de laatste 2 races én de medaillerace.

 

Het Nederlandse duo Van Aanholt/Duetz moest alles uit de kast halen om het goud veilig te stellen. "We hadden op de voorlaatste dag een heel positieve dag en dat zorgde voor vertrouwen voor de medaillerace", legt Geurts uit. "Alles viel mooi samen en dat was fijn."

"Wisselvallige" Emma Plasschaert is tevreden met zilver

Emma Plasschaert nam na een moeilijke start van haar week in Almere de zilveren medaille mee uit Almere in de ILCA 6-klasse (nieuwe naam voor de laser radial). 

 

"Het was heel wisselvallig", zei Plasschaert. "De eerste dagen was er heel weinig wind en was het moeilijk varen, maar daarna heb ik een mooie comeback kunnen maken." 

 

Dankzij onder meer twee reekszeges begon Plasschaert als tweede aan de afsluitende medaillerace. Daarin vocht ze een "robbertje" uit met de Griekse Vasileia Karachaliou.

 

"Het was leuk varen met de "match race" situatie met de Griekse, dat was een goeie training. En het is goed afgelopen met een zilveren medaille als resultaat."

Gerelateerd: